Etusivu > Ajankohtaista > Veronumero-palvelu avuksi veronumerolain velvoitteisiin

Veronumero-palvelu avuksi veronumerolain velvoitteisiin

Tilaajavastuu.fi:n rakenteilla oleva Veronumero-palvelu on tarkoitettu työmaiden työntekijöiden veronumerojen keräämiseen, tarkastamiseen, valvontaan ja raportointiin. Palvelu julkaistaan ennen 1.9.2012, jolloin veronumeron käyttö rakennustyömailla tulee pakolliseksi.

Veronumerolaki tuli voimaan joulukuussa 2011. Rakennustyömailla työskentelevien tulee olla merkittynä julkiseen veronumerorekisteriin, ja veronumero on oltava kuvallisessa henkilötunnisteessa 1.9.2012 alkaen. Veronumerolaki edellyttää rakennusurakoitsijaa keräämään ja tarkastamaan veronumerot kaikilta työmaalla toimivilta työntekijöiltä.

Veronumero-palvelun avulla henkilöiden tiedot kerätään sähköiseen rekisteriin, josta ne voidaan siirtää myös muihin järjestelmiin. Palvelu automatisoi työmaan henkilörekisteriin liittyvät lakisääteiset ja rutiininomaiset velvollisuudet veronumerojen tarkastamisesta aina raportointiin saakka. Sivuille tulee helmikuun aikana lisätietoja veronumerolaista ja Veronumero-palvelusta.

Lue lisää:

Veronumeroa täydentää valmisteilla oleva lainsäädäntö urakkamaksujen ja työntekijätietojen ilmoitusvelvollisuudesta Verohallinnolle.

Lähde: Tilaajavastuu.fi

Julkaistu: 7.2.2012 08:58