Etusivu > Ajankohtaista > Tehtävä tulevaisuudessa -ideakilpailussa etsitään visioita tulevaisuuden rakentamisesta

Tehtävä tulevaisuudessa -ideakilpailussa etsitään visioita tulevaisuuden rakentamisesta

Rakennustieto järjestää opiskelijoille ideakilpailun, jossa he voivat esittää visionsa tulevaisuuden rakentamisesta. Mitä on hyvä rakentaminen tulevaisuudessa? Entä hyvät rakentamisen käytännöt? Miten luodaan tulevaisuuden parempaa ympäristöä?

Kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomessa opiskeleville opiskelijoille. Kilpailuun voi osallistua yksin tai tiiminä, jolloin tiimin voi koota esimerkiksi eri osastojen tai oppilaitosten opiskelijoista. Kilpailun pääpalkinto on 5 000 euroa.

Designpääkaupunkivuoden hengessä Rakennustieto haluaa haastaa nuoret muotoilemaan tulevaisuuttaan. Kilpailutyö voi kuvata mitä tahansa, mikä parantaa ja uudistaa elinympäristömme rakentumista ja sen kokemista. Idea voi olla monialainen eikä sen tarvitse olla tällä hetkellä toteuttamiskelpoinen.

Ideakilpailussa tehtävänä on esittää visio tulevaisuuden rakentamisesta. Kyseessä voi esimerkiksi olla:

  • pieni, arkinen sovellus, laite tai palvelu
  • tulevaisuuden rakennustapa tai innovatiivinen rakennusmateriaalien käyttö
  • tietopalveludemo tai -konsepti
  • rakentamisen tai ympäristön kehittämisen malli
  • kaupunkikuvan tai infran kehitysvisio

Kilpailutöiden viimeinen jättöpäivä on 15.5.2012.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat professori Kalevi Ekman (Aalto Design Factory), professori Sirkka Heinonen (Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto), muotoilujohtaja, TkT, arkkitehti SAFA, Anne Stenros (KONE), dosentti Juha Nurmela (Tulevaisuuden tutkimuksen seura) ja professori Ralf Lindberg (Tampereen teknillinen yliopisto). Tuomariston sihteerinä toimii arkkitehti Seppo K. Niiranen (Rakennustieto).

Lisätiedot: www.tehtavatulevaisuudessa.fi

Lähde: Rakennustieto

Julkaistu: 9.2.2012 09:13