Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto mukana teletilojen lukitussopimuksessa

Isännöintiliitto mukana teletilojen lukitussopimuksessa

Isännöintiliitto, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto, Kiinteistöliitto ja valtakunnalliset teleyritykset ovat tehneet yhteistyösopimuksen Abloyn kanssa yhteisestä teletilojen lukituksesta (KTL1), jolla uudet ja saneerattavat tilat sarjoitetaan.

Valtakunnallisen KTL1-järjestelmän avainturvallisuus on ensin mekaanista ABLOY® PROTEC -lukitustasoa. Tulevaisuudessa sitä on mahdollista parantaa elektromekaaniseen ABLOY® PROTEC CLIQ -järjestelmään, jota hallitaan etäohjelmoinnilla. Elektromekaaninen järjestelmä perustuu älyavaimeen, jossa yhdistyvät sekä mekaaninen avain että elektroninen tunniste. Tämä mahdollistaa kulkutietojen saamisen tilojen kävijöistä sekä tarpeettomaksi käyneen tai kadonneen avaimen poistamisen järjestelmästä.

Elektromekaaninen avainjärjestelmä lyhyesti

  • Tuplavarmistus: lukot avautuvat vain oikealla mekaanisella avaimella ja oikealla elektronisella tunnisteella.
  • Avaimen sisällä on paristo aika- ja kalenteritoimintoja varten, jotka mahdollistavat tuotteen käyttämisen kulunvalvontavälineenä.
  • Avainten aika-asetukset, käyttöoikeuksien määrittely ja hallinta on mahdollista tehdä internetissä, joten hallittavien lukostojen maantieteellinen sijainti ei ole ratkaiseva.
  • Etäohjelmointilaitteet toimivat viestin viejinä verkon ja avainten välillä.

Etähallintajärjestelmän tyypillisiä käyttökohteita ovat telealan lisäksi sähkö- ja vesilaitokset, sairaalat, yliopistot ja muut laajat kiinteistö- ja teollisuusalueet.

Lähde: Abloy

Julkaistu: 14.2.2012 10:18