Etusivu > Ajankohtaista > Turvallinen kaupunki -sivustolta ideoita turvallisuuden suunnitteluun

Turvallinen kaupunki -sivustolta ideoita turvallisuuden suunnitteluun

Turvallinen kaupunki -verkkosivuston tarkoituksena on innostaa suunnittelijat, asukkaat, päättäjät ja muut toimijat keskusteluun rakennetun ympäristön suunnittelusta. Sivusto tarjoaa ajankohtaista tietoa turvallisesta elinympäristöstä sekä käytännön esimerkkejä ja työkaluja suunnittelun avuksi.

Sivuston pääteemoja ovat sosiaalinen turvallisuus, rikosten ja ilkivallan ehkäisy, tapaturmien ehkäisy, liikenneturvallisuus sekä elinympäristön laatu.

- Rakennettu ympäristö vaikuttaa monella tavalla ihmisten turvallisuuteen, elämänlaatuun ja hyvinvointiin. Se luo perustaa turvalliselle arjelle ja turvallisuuden kokemiselle. Hyvän rakennetun ympäristön syntymiseen tarvitaan monenlaista yhteistyötä, osaavaa suunnittelua ja rakentamista sekä jatkuvaa kunnossapitoa ja hoitoa, sanoo ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka.

Sivuston laadintaan ovat osallistuneet ympäristöministeriö, oikeusministeriö, rikoksentorjuntaneuvosto, sosiaali- ja terveysministeriö, sisäasiainministeriö, Suomen Kuntaliitto, Keskuskauppakamari ja Palosuojelurahasto. Sivuston on toteuttanut Aalto-yliopiston Yhdyskuntasuunnittelun tutkimus- ja koulutuskeskus (YTK).

www.turvallinenkaupunki.fi

Lähde: ympäristöministeriö

Julkaistu: 16.2.2012 10:15