Etusivu > Ajankohtaista > Kiinteistönomistaja vastaa talvikunnossapidosta

Kiinteistönomistaja vastaa talvikunnossapidosta

Tiedote 20.2.2012

Kiinteistönomistaja eli taloyhtiö vastaa siitä, että lumi ja jää eivät aiheuta vaaraa kiinteistön alueella liikkuville. - Taloyhtiön hallituksen tulee varmistaa, että huoltoyhtiön kanssa on sovittu riittävästä tarkkailusta, selventää Isännöintiliiton lakimies Marina Furuhjelm.

Käytännössä isännöinti huolehtii siitä, että taloyhtiön huoltosopimukset ovat kunnossa. Huoltosopimuksessa määritellään mm. miten ja kuinka usein huoltoliike valvoo lumi- ja jäätilannetta katolla ja tarvittaessa asettaa puomit varoittamaan vaaratilanteesta. - Jos nämä asiat eivät käy ilmi huoltosopimuksesta, käynnistetään neuvottelut huoltoyhtiön kanssa, Furuhjelm toteaa. Lisäksi täytyy muistaa, että katolle saa mennä vain työturvallisuusmääräykset hallitseva ammattilainen, jolla on tarvittavat turvavälineet.

Vastuukysymyksiä arvioitaessa otetaan huomioon myös poikkeukselliset sääolosuhteet. Kun lunta tulee paljon, huoltoliikkeillä ei ole resursseja hoitaa kaikkia kohteita välittömästi.

Lisätietoja

Vastuukysymykset: Isännöintiliitto, lakimies Marina Furuhjelm, puh. 050 597 5976

Käytännön kokemukset: isännöinnin paikalliset asiantuntijat ympäri maata

Kotitalo-lehden video lumivaarojen torjunnasta

Tiedotusvälineiden käyttöön valokuvia kattolumien pudottamisesta

Isännöintiliitto työskentelee isännöinnin tunnettuuden ja arvostuksen parantamiseksi. Kehitämme isännöintiä ja koko kiinteistöalaa yhdessä jäsenten, asiakkaiden ja palveluntarjoajien kanssa.

Isännöintiliitossa on mukana yli 370 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä yli miljoona suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 20.2.2012 11:38