Etusivu > Ajankohtaista > Kuluttajaturvallisuuslain ilmoitusvelvollisuus ei koske taloyhtiöitä

Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto: Kuluttajaturvallisuuslain ilmoitusvelvollisuus ei koske taloyhtiöitä

Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto painottavat, ettei uusi kuluttajaturvallisuuslaki velvoita taloyhtiöitä ilmoittamaan leikkipaikkatoiminnan aloittamisesta kunnalle tai laatimaan siitä turvallisuusasiakirjoja. Lain ilmoitusvelvollisuus ei koske asunto-osakeyhtiöitä eikä vuokrataloyhtiöitä, sillä taloyhtiöiden leikkipaikat ovat tyypillisesti pieniä leikkialueita.

Uudessa kuluttajaturvallisuuslaissa on määritelty, että leikkikenttätoiminnan aloittamisesta pitää tehdä ilmoitus kunnan kuluttajaturvallisuusvalvontaviranomaiselle. Laissa leikkikentällä tarkoitetaan kuitenkin pääasiassa yleisiä kunnallisia leikkikenttiä, jotka ovat kooltaan, käyttöasteeltaan ja välineistöltään suurempia kuin taloyhtiöiden leikkialueet.

Taloyhtiöiden leikkipaikoilla saattaa olla ainoastaan hiekkalaatikko ja yksi leikkiväline, eikä uusi laki tästä syystä ulotu taloyhtiöiden perinteisiin leikkialueisiin. Taloyhtiöt ovat kuitenkin entiseen tapaan vastuussa leikkialueiden turvallisuudesta.

Lisätiedot

Lakimies Marina Furuhjelm, Isännöintiliitto, puh. 050 597 5976
Lakimies Jaana Sallmén, Kiinteistöliitto, puh. 09 1667 6761 (vaihde)

Isännöintiliitto

Isännöintiliitto työskentelee isännöinnin tunnettuuden ja arvostuksen parantamiseksi. Kehitämme isännöintiä ja koko kiinteistöalaa yhdessä jäsenten, asiakkaiden ja palveluntarjoajien kanssa.

Isännöintiliitossa on mukana yli 370 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä yli miljoona suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Kiinteistöliitto

Kiinteistöliittoon kuuluvat asunto-osakeyhtiöt, kiinteistöosake-yhtiöt, asuinvuokratalojen omistajat sekä vuokranantajat. Kiinteistöliitto on kiinteistönomistajien edunvalvoja, kiinteistöalan asiantuntijaorganisaatio ja alan johtava vaikuttaja.

www.kiinteistoliitto.fi

Julkaistu: 23.2.2012 10:16