Etusivu > Ajankohtaista > Kotitalon lukijat: Suihkuvedestä helpoin tinkiä

Tiedote 13.3.2012

Kotitalon lukijat: Suihkuvedestä helpoin tinkiä

Kotitalo-lehden tammikuun lukijakysymyksessä etsittiin suosituinta vedensäästötapaa. Vastanneiden mielestä helpointa on tinkiä suihkuvedestä. Yli puolet kertoo sulkevansa hanan saippuoinnin ja hiustenpesun ajaksi tai käyvänsä suihkussa mahdollisimman nopeasti. Lukijakyselyyn vastanneet antoivat myös monta omaa vinkkiä vedensäästöön.

Kotitalon kyselyyn vastanneiden mielestä helpointa on tinkiä suihkuvedestä. Vastaajat pitävät myös nurmikon kastelua turhana vedenkulutuksena. 17 prosenttia vastaa, ettei kastele nurmikkoa kesäisin. "Ulkokukat kastellaan sadevedellä, joskus myös parveke- ja sisäkukat", sanoo eräs vastaaja.

13 prosenttia vastaajista on valmis investoimaan vähän vettä kuluttaviin pyttyihin ja hanoihin. Vesikalusteista vastaa taloyhtiö, mutta osakas voi ottaa asian huomioon esimerkiksi kylpyhuonetta remontoidessaan.

Vinkit taloyhtiön asukkaille

Moni kyselyyn vastanneista antoi myös omia vedensäästövinkkejä. "Näin yhden hengen taloudessa laitan tiskialtaan pohjalle 5 cm vettä ja pesuaineen. Aloitan tiskauksen matalimmista astioista. Huuhtelen jokaisen astian pesun jälkeen, jolloin tiskialtaassa on astia astian jälkeen enemmän vettä. Syvimmät astiat tiskaan yleensä viimeisenä, koska tiskiallas on jo melkein täynnä vettä.", kertoo eräs vastaaja.

Vinkit taloyhtiön päättäjille

Vastaajat painottivat myös taloyhtiön vastuuta vedensäästössä. Moni muistutti, että taloyhtiön vesijohtoverkoston paine kannattaa säätää oikealle tasolle.

Myös huoneistokohtaisen vesimittarin asentamista suositellaan. "Jokaisessa asunnossa on sähkömittari, niin miksi ei voi olla myös vesimittari?", kysyy eräs vastaaja.

- Huoneistokohtaisen vesimittarin käyttöönotto voi pienentää vedenkulutusta jopa kolmanneksen, sanoo Isännöintiliiton kehityspäällikkö Heikki Kauranen.

Vastaa maaliskuun lukijakysymykseen.

Lisätiedot

Isännöintiliitto, kehityspäällikkö Heikki Kauranen, puh. 0400 805 421
Kotitalo-lehti, päätoimittaja Marjut Joensuu, puh. 040 500 2828

Kotitalo-lehti on 8 kertaa vuodessa ilmestyvä tuhti tietopaketti taloyhtiön päättäjille. Lehti tarjoaa käytännön eväitä taloyhtiön arjen sujuvuuden, asumisviihtyvyyden ja arvon kehittämiseksi.

www.kotitalolehti.fi

Julkaistu: 13.3.2012 08:46