Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto muistuttaa: Mökillä asuminen ei vapauta kodin vesimaksuista

Tiedote 19.6.2012

Isännöintiliitto muistuttaa: Mökillä asuminen ei vapauta kodin vesimaksuista

Moni viettää kesällä pitkiä aikoja poissa kodistaan ja lomailee esimerkiksi kesämökillä. Väliaikainen poissaolo vakituisesta asuinhuoneistosta ei kuitenkaan vapauta vesimaksun maksamisesta. - Osakas on velvollinen maksamaan vesimaksut koko kesän ajalta, vaikka hän asuisi kesäasunnossa yhtäjaksoisesti kuukauden ja kävisi vain välillä kastelemassa kukkia vakiasunnossaan, Isännöintiliiton lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm muistuttaa.

Samankaltainen tilanne syntyy, kun osakas lähtee varusmiespalvelukseen kauas kotipaikkakunnaltaan ja pääsee käymään kotona vain harvoin. Tällöin taloyhtiön hallituksen on tehtävä itse linjaratkaisu vastaavien tapausten varalta.

- Lähtökohtana on, että varusmiespalvelu ei ole pysyvä poissaolo, joka oikeuttaisi vesimaksusta vapautumiseen. Yhtiön hallitus voi kuitenkin halutessaan myöntää vapautuksen, Furuhjelm kertoo.

Jos osakas käyttää säännöllisesti kahta asuntoa kahdella eri paikkakunnalla esimerkiksi työssäkäynnin vuoksi, hänen tulee maksaa vesimaksu molemmille taloyhtiöille henkilöluvun mukaan. Vesimaksu maksetaan henkilöluvun mukaan, jos niin on yhtiöjärjestyksessä määrätty. Tällaisesta tapauksesta on olemassa korkeimman oikeuden ratkaisu.

Lisätiedot

Lue lisää Pihaparlamentti-blogista: http://pihaparlamentti.fi/2012/06/vesimittari-lomailee/

Isännöintiliitto, lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm

Käytännön kokemuksia osaavat kertoa isännöinnin paikalliset asiantuntijat eri puolilla maata: http://www.isannointiliitto.fi/medialle/mediayhteydet/paikallisetasiantuntijat/

Isännöintiliiton tehtävä on parantaa isännöinnin tunnettuutta ja arvostusta. Teemme työtä, jonka tavoitteena on, että kotitalon arki sujuu, asumiskustannukset ovat ennakoitavia ja korjaukset suunnitelmallisia.

Isännöintiliitossa on mukana 400 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu 1,5 miljoonaa suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 19.6.2012 10:31