Etusivu > Ajankohtaista > Barometri: sähköinen viestintä lisääntyy isännöintialalla

Tiedote 26.6.2012

Barometri: sähköinen viestintä lisääntyy isännöintialalla

Lähes 80 prosenttia isännöintiyrityksistä aikoo seuraavan kahden vuoden aikana ottaa käyttöönsä lisää aktiivisia sähköisen viestinnän kanavia asiakasviestintänsä tueksi. - Se, että isännöintiyritykset panostavat viestintään, lisää isännöinnin, hallituksen ja asukkaiden keskinäistä ymmärrystä, sanoo Isännöintiliiton kehityspäällikkö Heikki Kauranen.

Viides osa Isännöintiliiton teettämään valtakunnalliseen barometrikyselyyn vastanneista aikoo ottaa tulevien vuosien aikana varmasti käyttöönsä uusia sähköisen viestinnän kanavia ja noin puolet melko varmasti. Reilu viidennes isännöintiyrityksistä käyttää sähköisiä kanavia viestintänsä tukena jo tällä hetkellä. Sähköisillä viestintäkanavilla tarkoitetaan muun muassa uutiskirjeitä, sosiaalista mediaa sekä blogikirjoituksia.

Kyselyn tulokset osoittavat, että isännöintiyritykset keskittyvät tulevaisuudessa asiakasviestinnässään sosiaaliseen mediaan ja digitaaliseen viestimiseen. Vain alle 20 % harkitsee ottavansa käyttöönsä perinteisen painetun asiakaslehden.

Isännöintiliiton teettämään valtakunnalliseen barometrikyselyyn vastasi 203 Isännöintiliiton jäsenyritystä. Barometrissä selvitettiin muun muassa isännöintialan kysyntänäkymiä, asiakkuussuhteita ja rekrytointiaikeita.

Isännöintiala Suomessa

  • 700 isännöintiyritystä
  • 5000 työntekijää, joista 2500 isännöitsijöitä
  • asiakkaina 50 000 asunto-osakeyhtiötä, joissa 2 miljoonaa asukasta
  • asuinkiinteistöjen hoitokulut 3 miljardia euroa/vuosi ja korjausinvestoinnit 1,5 miljardia euroa/vuosi

Lisätietoja

Kuvaaja barometrin tuloksista (pdf)

Isännöintiliitto, kehityspäällikkö Heikki Kauranen, puh. 0400 805 421

Isännöintiliiton tehtävä on parantaa isännöinnin tunnettuutta ja arvostusta. Teemme työtä, jonka tavoitteena on, että kotitalon arki sujuu, asumiskustannukset ovat ennakoitavia ja korjaukset suunnitelmallisia.

Isännöintiliitossa on mukana 400 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä 1,5 miljoonaa suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 26.6.2012 09:18