Etusivu > Ajankohtaista > Vuokralaiset ry: Isojen remonttien aikainen asuminen tuotteistettava

Vuokralaiset ry: Isojen remonttien aikainen asuminen tuotteistettava

Vuokralaiset ry esittää, että isojen remonttien aikaista asumista pitäisi ryhtyä tuotteistamaan. Näin kaikkien ei tarvitsisi käydä samoja asioita kantapään kautta läpi.

Vuokralaisten mukaan vuokratalot voisivat toimia hyvänä esimerkkinä omistusasuntotaloille, sillä ne ovat keskitetyn korjaustoiminnan ansiosta laajemmin remontoituja. Vuokranantajilla on myös paljon kokemusta remontin aikaisen asumisen haasteista ja ratkaisumalleista.

Vaativiakin remontteja toteutetaan usein siten, että asukkaat asuvat samaan aikaan talossa. Tämä johtuu siitä, että niin sanotun väistöasunnon hankkiminen on vaikeaa.

Isojen vuokranantajien on helpompi järjestää remontin ajaksi väistöasunto yhtiön vapaana olevista asunnoista. Omistustaloissa vastaavanlaisia väistöasuntoja ei ole, vaan jokainen asukas joutuu hankkimaan sijaisasunnon itse.

Remontin aiheuttamiin ongelmiin on Vuokralaisten mukaan löydetty paljon hyviä käytännön ratkaisumalleja. Ne pitäisi saada koottua yhteen tuotteistetuksi malliksi, jota kaikki toimijat voisivat hyödyntää.

- Lähivuosina tullaan peruskorjaamaan suuri määrä asuntoja. Tuotteistaminen helpottaisi prosessin hoitamista ja ennen kaikkea taloissa asuvien asukkaiden elämää, Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita sanoo.

Lähde: Vuokralaiset ry

Julkaistu: 23.7.2012 08:58