Etusivu > Ajankohtaista > Suomen Vuokranantajat ry: Rovaniemi voi olla asuntosijoittajan paratiisi

Suomen Vuokranantajat ry: Rovaniemi voi olla asuntosijoittajan paratiisi

Suomen Vuokranantajat ry vertaili asuntosijoittamisen tuotto-odotuksia vuoteen 2016 asti. Selvityksen mukaan oululaisiin, rovaniemeläisiin sekä jyväskyläläisiin yksiöihin ja kaksioihin sijoittaminen saattaa olla tuottoisinta.

Vuokratuotto voi olla parhaimmillaan asunnon arvonnousu mukaan lukien lähes seitsemän prosenttia. Keskustasijainti ja hyvät vuokralaiset voivat tuoda tätäkin paremman tuloksen.

On silti hyvä huomioida, että makrotalouden heilahtelut, kuten myös asuntojen liikatarjonta, voivat vaikuttaa suuresti asuntomarkkinoiden tuottopotentiaaliin. Rovaniemellä ja Jyväskylässä muuttovoitto, nuorien ja opiskelijoiden vahva osuus väestöstä sekä työllisyys takaavat myönteisen kehityssuunnan.

Sijoitusyksiöiden osalta Oulun, Rovaniemen ja Jyväskylän kanssa kilpailukykyisimpiä kaupunkeja ovat Pori, Lappeenranta ja Lahti. Kun vertailussa huomioidaan myös kaksiot, kärkiviisikkoon nousee lisäksi Kuopio.

Kaikissa näissä kaupungeissa sijoitusyksiöistä saa hyvän kuukausituoton ilman asunnon arvonnousuakin. Myös Tampere on kaksioiden osalta varteenotettava vaihtoehto, jos huomioidaan pelkkä kuukausituotto.

Vertailu perustuu Kiinteistöliiton ja Omakotiliiton Pellervon Taloustutkimuksella teettämään tutkimukseen, jossa tarkasteltiin kotitalouksien asumismenoja.

Graafit laskelmista: http://www.vuokranantajat.fi/asuntosijoittaminen/tuottoennuste

Lähde: Suomen Vuokranantajat ry

Julkaistu: 7.8.2012 09:55