Etusivu > Ajankohtaista > Vuokralaiset ry: Kimppa-asuminen yleistyy jälleen vuokra-asuntomarkkinoilla

Vuokralaiset ry: Kimppa-asuminen yleistyy jälleen vuokra-asuntomarkkinoilla

Pula vuokra-asunnoista on tuonut kimppakämpät eli soluasunnot takaisin asuntomarkkinoille. Erityisesti nuoret ja opiskelijat valitsevat usein kimppa-asumisen, sillä soluasuminen on monesti edullisempaa kuin kokonaan oman asunnon vuokraaminen.

Vuokranantajat ry varoittaa kuitenkin, että yhteisasumiseen sisältyy sudenkuoppia. Näitä voi ennaltaehkäistä oikeanlaisella vuokrasopimuksella.

Yksi vaihtoehto on järjestää kimppa-asuminen siten, että yksi asukkaista vuokraa koko asunnon itselleen ja alivuokraa sitten osia asunnosta eteenpäin tekemällä jokaisen asukkaan kanssa oman alivuokrasopimuksen.

Toinen vaihtoehto kimppa-asumisen järjestämiseen on se, että jokaisella asukkaalla on oma vuokrasopimus. Tällöin jokainen asukas vuokraa osan asunnosta omaan käyttöönsä ja osa asunnosta jää vuokralaisten yhteiseen käyttöön.

Vuokranantaja voi tehdä kaikkien vuokralaisten kanssa myös yhden yhteisen vuokrasopimuksen, jolla koko asunto luovutetaan vuokralaisten yhteiseen käyttöön ja vuokralaiset sopivat keskenään huonejaosta ja yhteisten tilojen käytöstä.

Vuokranantajat ry muistuttaa kuitenkin, että riippumatta vuokrasopimuksen tyypistä, jokaisen asukkaan on aina hyvä ottaa kotivakuutus omaisuutensa turvaksi.

Lähde: Vuokralaiset ry

Julkaistu: 7.8.2012 13:31