Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliiton barometri: Isännöintipalveluiden kysyntä kasvussa

Tiedote 15.8.2012

Isännöintiliiton barometri: Isännöintipalveluiden kysyntä kasvussa

Isännöintiliiton teettämän valtakunnallisen barometrikyselyn mukaan isännöintiyritysten taloyhtiöiltä saamien tarjouspyyntöjen määrä on kasvanut. Puolet kyselyyn vastanneista yrityksistä kertoi, että tarjouksia pyydetään nyt merkittävästi tai jonkin verran enemmän kuin viime vuonna.

- Barometrikysely osoittaa tänäkin vuonna, että ammattimaisen isännöinnin kysyntä on lisääntynyt. Moni pienikin isännöintiyritys saa tarjouspyyntöjä viikoittain, sanoo Isännöintiliiton kehityspäällikkö Heikki Kauranen.

Isännöintipalveluiden kysynnän kasvuun vaikuttavat muun muassa lakimuutokset, jotka vaativat entistä ammattimaisempaa otetta, isännöintiyritysten tarjoamien palveluiden monipuolistuminen ja kehittyminen sekä lisääntyvät tehtävät ja vastuut, jotka vähentävät omatoimisen isännöinnin houkuttelevuutta.

- Isännöinnin on pystyttävä huolehtimaan, että taloyhtiöissä arki sujuu, korjaukset toteutetaan suunnitelmallisesti ja asumiskustannukset ovat ennakoitavissa, muistuttaa Kauranen.

Isännöintiliiton teettämässä barometrissä selvitettiin muun muassa isännöintialan kysyntänäkymiä ja rekrytointiaikeita. Kyselyyn vastasi 203 Isännöintiliiton jäsenyritystä.

Isännöintiala Suomessa

  • 700 isännöintiyritystä
  • 5000 työntekijää, joista 2500 isännöitsijöitä
  • asiakkaina 50 000 asunto-osakeyhtiötä, joissa 2 miljoonaa asukasta
  • asuinkiinteistöjen hoitokulut 3 miljardia euroa/vuosi ja korjausinvestoinnit 1,5 miljardia euroa/vuosi

Lisätietoja

Kuvaaja barometrin tuloksista (pdf)

Isännöintiliitto, kehityspäällikkö Heikki Kauranen, puh. 0400 805 421

Isännöintiliiton tehtävä on parantaa isännöinnin tunnettuutta ja arvostusta. Teemme työtä, jonka tavoitteena on, että kotitalon arki sujuu, asumiskustannukset ovat ennakoitavia ja korjaukset suunnitelmallisia.

Isännöintiliitossa on mukana 400 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä 1,5 miljoonaa suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 15.8.2012 09:50