Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto puolustavat yksityistä pysäköinninvalvontaa

Tiedote 7.9.2012

Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto puolustavat yksityistä pysäköinninvalvontaa

Hallituksen eduskunnalle antaman lakiesityksen mukaan yksityisten pysäköintiyritysten määräämät pysäköintivirhemaksut ohjautuvat jatkossa kunnalle tai valtiolle. Taloyhtiöt joutuvat siten maksamaan pysäköinninvalvontapalveluista. - Pysäköinninvalvonta on järjestettävä tulevaisuudessakin siten, ettei asunto-osakeyhtiöille ja muille kiinteistönomistajille aiheudu pysäköinninvalvonnasta uusia kustannuksia, Isännöintiliiton puheenjohtaja Jari Porthén painottaa.

Yksityisen pysäköinninvalvonnan tilanne on ollut jo pitkään epäselvä. On hyvä, että pysäköinninvalvontaan liittyviä ongelmia yritetään ratkaista. Lain säätäminen on tärkeää myös siksi, että alalla toisinaan havaituista, epäasiallisesti käyttäytyvistä toimijoista päästään eroon. Eduskunnalle annetussa lakiesityksessä on taloyhtiöiden kannalta huolestuttavia muutoksia.

Kunnan tai poliisin päättäessä järjestää pysäköinninvalvonta hankkimalla se yksityisiltä toimijoilta tulee varmistaa, että yksityiset toimijat saavat riittävän, pysäköintivirhemaksuista kertyvän korvauksen palvelun tuottamisesta viranomaisille. Nykymuodossaan lakiesitys ei tätä selkeästi varmista. Yksityisiltä toimijoilta hankittavalle pysäköinninvalvonnalle on luotava mahdollisuus kannattavaan toimintaan, jotta ylipäätään voidaan varmistaa palvelun saatavuus ja turvata pysäköinninvalvontapalvelut myös pienemmille kiinteistönomistajille ja pienemmissä kunnissa.

Jos pysäköinninvalvonta halutaan säilyttää viranomaistoimintana, tulee julkisen vallan tarvittaessa osallistua pysäköinninvalvontaan liittyvien kustannuksien rahoittamiseen, ellei niitä saada katettua pysäköintivirhemaksuilla. - Kiinteistönomistajien ei missään nimessä pidä joutua erillismaksuin rahoittamaan viranomaisen vastuulla olevaa toimintaa, kuten he eivät rahoita muunkaan tieliikennelain valvontaa. Kiinteistönomistajan näkökulmasta on aivan sama, kuka valvontaa tekee, kunhan luvattomaan ja virheelliseen pysäköintiin puututaan tehokkaasti, Kiinteistöliiton puheenjohtaja Matti Inha korostaa.

Lisätiedot

Puheenjohtaja Jari Porthén, Isännöintiliitto, p. 020 743 8341
Puheenjohtaja, rahoitusneuvos Matti Inha, Kiinteistöliitto, p. 0500 500 013

Isännöintiliitto

Isännöintiliiton tehtävä on parantaa isännöinnin tunnettuutta ja arvostusta. Teemme työtä, jonka tavoitteena on, että kotitalon arki sujuu, asumiskustannukset ovat ennakoitavia ja korjaukset suunnitelmallisia.

Isännöintiliitossa on mukana 400 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu 1,5 miljoonaa suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Kiinteistöliitto

Kiinteistöliittoon kuuluvat asunto-osakeyhtiöt, kiinteistöosakeyhtiöt, asuinvuokratalojen omistajat sekä vuokranantajat. Kiinteistöliitto on kiinteistönomistajien edunvalvoja, kiinteistöalan asiantuntijaorganisaatio ja alan johtava vaikuttaja. Kiinteistöliittoon kuuluu yli 23 500 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä lähes kaksi miljoonaa ihmistä.

www.kiinteistoliitto.fi

Julkaistu: 7.9.2012 11:51