Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiteko 2012: kolmen taloyhtiön yhteinen korjaushanke

Tiedote 14.9.2012

Isännöintiteko 2012: kolmen taloyhtiön yhteinen korjaushanke

Isännöintiliiton Isännöintiteko 2012 -palkinto myönnettiin kolmen tamperelaisen taloyhtiön yhteiselle korjaushankkeelle. Mittavan ja innovatiivisen korjaushankkeen valmistelun takana ovat Kaukajärviosuuskunnan isännöitsijät Tarja Ahovainio ja Merja Järvinen. Palkinto luovutettiin valtakunnallisilla Isännöintipäivillä Jyväskylässä 13.9.2012.

Kolmen taloyhtiön yhteinen talotekninen saneeraus on vaatinut isännöitsijöiltä suunnitelmallista työtä ja selkeää otetta taloyhtiöiden johtamisessa. Hankkeen valmistelu on toteutettu tiiviissä yhteistyössä taloyhtiöiden hallitusten ja hankesuunnittelijoiden kanssa. Ahovainio ja Järvinen ovat koordinoineet hanketta tavoitteellisella otteella erityisesti hankkeen alussa. Saneerauksen kohteena on yhteensä 228 huoneistoa.

Huolella toteutettu hanke antaa asiakastaloyhtiölle ja osakkaille laadukkaan lopputuloksen. - Asuntojen arvo kasvaa ja asumisviihtyisyys paranee näin mittavan korjauksen ansiosta. Yhteishankkeessa myös kustannukset onnistutaan pitämään kohtuullisina, sanovat Ahovainio ja Järvinen.

- Isännöinnillä on merkittävä rooli siinä, että taloyhtiöiden korjaukset ovat suunnitelmallisia. Se tarkoittaa, että myös asumiskustannukset ovat ennakoitavia, korostaa Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä.

Isännöintiliiton palkinnot myönnetään vuosittain isännöitsijälle, isännöintiyritykselle sekä isännöintiteolle. Tänä vuonna palkintojen teemana olivat innovatiiviset korjaukset. Palkittavat valittiin ehdotusten perusteella. Ehdotuksia saavat tehdä kaikki kiinnostuneet.

Faktat

  • Kolmessa asunto-osakeyhtiössä yhteensä 9 taloa, 228 huoneistoa sekä taloyhtiön yhteiset tilat.
  • Täydellisen taloteknisen saneerauksen yhteydessä muun muassa uusitaan putkistot, kalusteet sekä sähköistys ja korjataan yhteiset tilat. Tämän lisäksi uusitaan myös muun muassa lukitukset, ovipuhelimet, pihavalot sekä piha-alueiden tiet.
  • Hankesuunnittelu 2009-2012.
  • Suunnittelukokouksia yhteensä 19 kpl.
  • Suunnitteluvaiheessa kilpailutettiin suunnittelijat ja urakoitsijat sekä laadittiin rahoitussuunnitelman.
  • Taloyhtiössä suunnitteluvaiheessa neljä ylimääräistä yhtiökokousta sekä yhteisiä infotilaisuuksia.

Lisätiedot

Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä, puh. 0400 160 342
Kaukajärviosuuskunta, Tarja Ahovainio, puh. 010 424 2900 (keskus)
Kaukajärviosuuskunta, Merja Järvinen, puh. 010 424 2900 (keskus)

Isännöintiliiton tehtävä on parantaa isännöinnin tunnettuutta ja arvostusta. Teemme työtä, jonka tavoitteena on, että kotitalon arki sujuu, asumiskustannukset ovat ennakoitavia ja korjaukset suunnitelmallisia.

Isännöintiliitossa on mukana 400 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä 1,5 miljoonaa suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 14.9.2012 09:19