Etusivu > Ajankohtaista > Isännöitsijä 2012 Vesa Keskilä: "Isännöinti ratkaisee energiatehokkuuden"

Tiedote 14.9.2012

Isännöitsijä 2012 Vesa Keskilä: "Isännöinti ratkaisee energiatehokkuuden"

Isännöintiliiton Isännöitsijä 2012 -palkinto myönnettiin Maininki Kiinteistöpalvelut Oy:n toimitusjohtaja Vesa Keskilälle. Keskilä, 45, palkittiin pitkäjänteisestä ja innovatiivisesta työstä energiatehokkuuden parantamiseksi taloyhtiöissä. Palkinto luovutettiin Isännöintipäivillä Jyväskylässä 13.9.2012.

Keskilä on pyrkinyt rohkeasti ja aktiivisesti kehittämään energiatehokkuutta asiakastaloyhtiöissään. Hän on ollut toteuttamassa isännöimässään kiinteistössä koneelliseen poistoilmajärjestelmään kytketyn lämmön talteenoton käyttöönottoa edelläkävijöiden joukossa Suomessa. Nyt käynnistymässä on saman järjestelmän rakentaminen 14 muuhun Maininki Kiinteistöpalvelun isännöimään kiinteistöön.

- Poistoilmalämpöpumpun avulla voidaan pienentää kiinteistön lämmityskustannuksia merkittävästi. Pumppu ottaa talteen sisätiloista tulevan poistoilman lämmön ja käyttää sen uudelleen patteriveden tai käyttöveden lämmitykseen, sanoo Keskilä.

Poistoilmalämpöpumpun asentaminen mallitaloyhtiöön oli osa Keskilän suorittaman Kiinteistö- ja projektipäällikkö tutkinnon lopputyötä. Aktiivisesti itseään kouluttava Keskilä on suorittanut tänä vuonna energiatehokkuuden ETT-tutkinnon sekä erillisen energiatodistuksen antajan PETA-pätevyyden.

Keskilän aloitteesta kaukolämpö halvemmaksi Kaarinassa

Keskilä on myös mukana erilaisissa energia-työryhmissä. Kaarinan kaupungin energiatyöryhmään Keskilä valittiin, kun hänen aloitteestaan Kaarinan kaupunki päätti liittyä alueelliseen kaukolämpöön. Keskilä keräsi vajaassa viikossa isännöimissään taloyhtiöissä adressin, johon sai 1100 allekirjoittajaa. Adressi luovutettiin Kaarinan kaupungin päättäjille, jotka päättivät, että Kaarina liittyy alueelliseen kaukolämpöön. Kaukolämmön hinta aleni kaarinalaisissa taloyhtiöissä tämän ansiosta 85 eurosta/MWh 62 euroon/MWh.

Tänä vuonna Isännöintiliiton palkintojen teemana olivat innovatiiviset korjaushankkeet taloyhtiöissä. - Isännöinti on asiantuntijapalvelua, joka on avainroolissa energiankäytön tehostamisessa taloyhtiöissä. Tulevaisuudessa energiatehokkuuden merkitys korostuu entisestään, sanoo Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä.

Isännöitsijät taloyhtiöiden energia-asioiden vartijoina

  • Isännöintialalla toimii 2 500 isännöitsijää ja yhteensä 5 000 asiantuntijaa.
  • Taloyhtiöissä kuluu noin kymmenesosa koko Suomen energiankulutuksesta
  • Taloyhtiöt voivat tehostaa energiankäyttöään sekä taloteknisillä investoinneilla että neuvomalla osakkaita ja asukkaita fiksussa energiankäytössä.
  • Isännöintiliiton Energianeuvontaa asukkaille -sivuille on koottu konkreettisia energiansäästövinkkejä

Lisätiedot

Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä, puh. 0400 160 342
Maininki Kiinteistöpalvelut Oy, toimitusjohtaja Vesa Keskilä, puh. 0400 655 617

Isännöintiliiton tehtävä on parantaa isännöinnin tunnettuutta ja arvostusta. Teemme työtä, jonka tavoitteena on, että kotitalon arki sujuu, asumiskustannukset ovat ennakoitavia ja korjaukset suunnitelmallisia.

Isännöintiliitossa on mukana 400 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä 1,5 miljoonaa suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 14.9.2012 09:34