Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintipäivillä lähes 900 osallistujaa

Isännöintipäivillä lähes 900 osallistujaa

Isännöintipäivät kokosi 13. - 14.9.2012 Jyväskylän Paviljonkiin lähes 900 osallistujaa. Tänä vuonna pureuduttiin erityisesti korjaamisen haasteisiin.

Asiantuntijaluennoilla käsiteltiin muun muassa urakoita asunto-osakeyhtiöissä, korjausten erityispiirteitä vuokrataloyhtiöissä, julkisivukorjauksia, energia-asioita, työssä jaksamista sekä viestintää.

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru korosti puheenvuorossaan, että rakennuksen energiatehokkuudelle tullaan säätämään vähimmäisvaatimuksia, kun kyse on rakennuksen luvanvaraisesta korjaamisesta. Energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä ei tarvitse toteuttaa, elleivät ne ole teknisesti, toiminnallisesti tai taloudellisesti toteutettavissa. Korjausrakentamisen energiatehokkuusmääräyksiä koskeva asetus annetaan, kun laki maankäyttö- ja rakennuslain muuttamisesta on tullut voimaan.

- Lähtökohtana on, että ehjää ja toimivaa rakennusta ei tarvitse, eikä kannata korjata. Kuitenkin suunnitelmallinen ja pitkäjänteinen kiinteistönpito maksaa itsensä takaisin. Osana muita korjauksia on tämän vuoksi järkevää ottaa huomioon myös energiatehokkuus, sillä energiatehokkuuden parantaminen näkyy suoraan rakennuksen alentuneina käyttökustannuksina, Kiuru totesi.

Kiuru painotti, että isännöitsijät ja isännöintiyritysten muut asiantuntijat voivat jatkossakin myöntää energiatodistuksia, kunhan hankkivat säädettävän pätevyyden. Pätevöitymisestä ei tulla tekemään liian vaikeaa, vaan kynnys pyritään pitämään matalana.

- Isännöintiyrityksen kannattaa hankkia pätevyys energiatodistusten antamiseen, kommentoi Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä.

Valmentaja Jari Sarasvuo haastoi perjantaisessa puheenvuorossaan isännöintiä uusiutumaan ja kehittymään rohkeasti. Hän kehotti jokaista hyödyntämään omassa työssään Isännöintiliiton teettämää Isännöintitoimialan mielikuvatutkimusta, jossa on kartoitettu 1 148 vastaajan mielipiteitä isännöintitoimialasta.

Sarasvuo korosti, että Isännöintitoimialan mielikuvatutkimuksen mukaan isännöintiä pidetään rehellisenä, luotettavana ja asiantuntevana. Parannettavaa on vastaajien mukaan erityisesti viestinnässä ja isännöinnin aktiivisuudessa, joita Sarasvuo kannusti kehittämään edelleen.

Isännöintitoimialan mielikuvatutkimuksen raportti (pdf)

Katso tunnelmia Isännöintipäiviltä

Julkaistu: 19.9.2012 14:20