Etusivu > Ajankohtaista > Kotitalon lukijat: Remontti haastaa turvallisuuden

Kotitalon lukijat: Remontti haastaa turvallisuuden

Kotitalo-lehti selvitti kesällä lukijoiltaan, millaisia turvallisuuspuutteita he ovat havainneet taloyhtiön remonttien aikana. Vastausten perusteella useammassa kuin joka toisessa remonttikohteessa on ongelmia.

Yleisimpiä turvallisuusongelmia aiheuttavat muun muassa huolimattomasti työmaalle jätetyt työkalut ja roskat. Työkalut saattavat esimerkiksi työpäivän päätteeksi päätyä lasten leikkeihin, jos niitä ei säilytetä asianmukaisesti.

Eräs vastaajista arvelee, että ratkaisu voisivat tarkemmat sopimukset ongelmaan. - Remonttifirmat pitäisi ohjeistaa ja velvoittaa järkevään tavaran kuljetukseen ja välivarastointiin, hän pohtii.

Avaimia hukassa, ovi auki

Toiseksi eniten lukijat kokivat puutteita omaisuuden suojaamisessa. Useat kertoivat, että avaimia on kadonnut ja asiattomien pääsyä taloyhtiön tiloihin ei ole estetty riittävän hyvin.

Myös urakoitsijan työntekijät ovat olleet välinpitämättömiä, sillä työmaalla on liikuttu ilman tunnistetta, kypärää ja lenkkareissa.

Ongelmia syntyy lisäksi puutteellisesta viestinnästä. - Urakoitsija unohti ilmoittaa patioiden purun alkamisesta ja asukas putosi portaaltaan tyhjään loukaten jalkansa, kertoo eräs vastaaja.

Kotitalo-lehden syyskuun lukijakysymyksessä kysytään, miten aiot maksaa osuutesi taloyhtiön ison peruskorjauksen kustannuksista? Vastaa kyselyyn!

Kotitalo-lehti 6/2012 ilmestyy 9.10.2012.

Lisätiedot

Kotitalo-lehti, päätoimittaja Marjut Joensuu, puh. 040 500 2828

Kotitalo-lehti on 8 kertaa vuodessa ilmestyvä tuhti tietopaketti taloyhtiön päättäjille. Lehti tarjoaa käytännön eväitä taloyhtiön arjen sujuvuuden, asumisviihtyvyyden ja arvon kehittämiseksi.

www.kotitalolehti.fi

Julkaistu: 18.9.2012 10:44