Etusivu > Ajankohtaista > Suomen Vuokranantajat: Vuokra-asunnon vakuus kuumentaa tunteita keskustelupalstoilla

Suomen Vuokranantajat: Vuokra-asunnon vakuus kuumentaa tunteita keskustelupalstoilla

Vuokralaiset ja vuokranantajat käyvät kiivasta keskustelua vuokra-asuntojen vakuusasioista internetin keskustelupalstoilla. Kiistoilta vältyttäisiin, jos asunnon kunnosta laadittaisiin kirjallinen muistio vuokrasuhteen alussa ja valokuvattaisiin asunto.

Vuokranantaja on tyhjän päällä, ellei vuokrasopimuksessa ole sovittu vakuudesta. Rahana suoraan vuokranantajan tilille maksettava vakuus on yksinkertaisin vaihtoehto. Yleisin tapa on kuitenkin avata erillinen vakuustili, jonne vakuus talletetaan. Vuokra-asunnon vakuus saa olla enintään kolmen kuukauden vuokran suuruinen.

Vuokrasopimuksessa ei kannata rajata vakuutta käytettäväksi vain maksamattomiin vuokriin. Vakuutta käytetään usein myös vuokralaiselta unohtuneen loppusiivouksen kuluihin. Vakuudesta maksetaan mm. myös vuokralaisen rikkomat kodinkoneet, piirtely- ja sotkemisjäljet seinissä tai lemmikin raapimat tapetit.

Vakuuteen kosketaan vasta sitten, kun vuokrasopimus on päättynyt, huoneisto on tyhjä ja tarkastettu ja avaimet palautettu. Tämän jälkeen vakuus palautetaan vuokralaiselle viipymättä.

Lähde: Suomen Vuokranantajat ry

Julkaistu: 2.10.2012 10:43