Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto: Osakas, käytä ammattilaista

Tiedote 3.10.2012

Isännöintiliitto: Osakas, käytä ammattilaista

Osakkaan täytyy tehdä jokainen huoneistoremontti huolellisesti. Taloyhtiön hallituksen on hyvä huolehtia, että osakas saa tietoa siitä, miten remontti tehdään oikein. Oikein tehty huoneistoremontti parantaa asumisviihtyvyyttä ja nostaa huoneiston arvoa.

- Remontti pitää teettää ammattilaisella, jotta vältytään virheiltä. Huonosti tehdyn remontin seurauksena tullut vesivahinko voi aiheuttaa jopa kymmenien tuhansien eurojen kustannukset. Taloyhtiön hallituksen on syytä varmistaa, että osakkaat saavat riittävästi tietoa ja ohjeita remontin tekemisestä, sanoo Isännöintiliiton lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm. Kun osakas suunnittelee ja toteuttaa huoneistoremontin oikein, vahingot, riidat ja epäselvyydet taloyhtiössä vähenevät.

Mahdollisten ongelmatilanteiden varalle osakkaalla pitää olla näyttöä siitä, että remontin suunnitelmat on laatinut asiantuntija, remontti-ilmoitus on laadittu ja toimitettu isännöintiyritykselle asianmukaisesti, remontin on tehnyt ja sitä on valvonut ammattilainen.

Valitse luotettava urakoitsija

Osakas on vastuussa remontistaan. Asunto-osakeyhtiölaki velvoittaa, että remontti on tehtävä hyvän rakennustavan mukaisesti. Urakoitsijan valintaan on hyvä kiinnittää erityistä huomiota.

Urakoitsijan tulee olla rehellinen ja ammattitaitoinen. Luotettava urakoitsija kuuluu RALA tai Luotettava kumppani -rekistereihin, hänellä on riittävät suositukset tai referenssit sekä Y-tunnus.

  • Sähkötyöt tulee aina teettää sähköliikkeellä, jolla on Seti Oy:n myöntämä sähköpätevyys 1 tai 2.
  • Putkityöt teetetään pätevöityneellä putkiliikkeellä, jolla on hyvät referenssit ja suositukset.
  • Kylpyhuoneen vedeneristeiden asentajalla on oltava vedeneristeasentajan henkilösertifikaatti tai vedeneristevalmistajan antaman kirjallinen tuotekoulutus.
  • Mikäli huoneiston antenni-, tieto- tai puhelinverkon pistorasioita uusitaan tai lisätään, työt teetetään teleurakoitsijalla, jolla on riittävä A-, T- tai AT-pätevyys.

Kotitalo-lehti on julkaissut vinkkilistan Kotiremontin 10 muistisääntöä (pdf), joita noudattamalla oma remontti sujuu kivuttomammin.

Lue lisää Huoneistoremontti-oppaasta: www.isannointiliitto.fi/oppaat

Lisätiedot

Isännöintiliitto, lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm

Käytännön kokemuksia osaavat kertoa isännöinnin paikalliset asiantuntijat eri puolilla maata: www.isannointiliitto.fi/paikallisetasiantuntijat

Isännöintiliiton tehtävä on parantaa isännöinnin tunnettuutta ja arvostusta. Teemme työtä, jonka tavoitteena on, että kotitalon arki sujuu, asumiskustannukset ovat ennakoitavia ja korjaukset suunnitelmallisia

Isännöintiliitossa on mukana 400 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä 1,5 miljoonaa suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 3.10.2012 09:32