Etusivu > Ajankohtaista > Kotitalo-lehden lukijat: Rahat taloyhtiön remontteihin lainalla

Tiedote 18.10.2012

Kotitalo-lehden lukijat: Rahat taloyhtiön remontteihin lainalla

Kotitalo-lehti kysyi lukijoiltaan syyskuussa, miten he aikovat maksaa osuutensa taloyhtiön ison remontin kustannuksista. Suurin osa vastaajista on valmis rahoittamaan remontin kustannukset lainalla - joko omalla tai taloyhtiön ottamalla.

Neljäsosa lukijakyselyn vastaajista kertoi kuittaavansa oman osuutensa lainaamalla rahat pankista itse. Yleisin syy oman lainan ottamiseen oli se, että korot ovat nyt alhaalla. Hieman yli neljäsosa vastaajista ilmoitti maksavansa remontista aiheutuneet kustannukset taloyhtiön ottamalla lainalla eli vastikkeessa.

Yli 40 prosenttia vastaajista ilmoitti, että he käyttävät omia säästöjä peruskorjaushankkeen kustannusten kuittaamiseen. Moni vastaaja perusteli valintaansa sillä, ettei halua velkaantua.

- Asunto-osake on monen suomalaisen suurin omaisuus, jonka ostohinta maksetaan 50 vuoden aikana toiseen kertaan remonttimenoina. Remontit ovat normaalia taloyhtiöarkea, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä sanoo.

Rahoitus remonttilaskun mukaan

Avoimissa vastauksissa kävi ilmi, että osa osakkaista tekee rahoituspäätöksen remonttilaskun perusteella. Ratkaisuna voi olla omien säästöjen ja taloyhtiön lainan yhdistelmä tai omien säästöjen ja oman lainan yhdistelmä. Vastaajat myös toivoivat, että taloyhtiöissä jaettaisiin rahoitusmahdollisuuksista avoimemmin tietoa osakkaille.

Kotitalo-lehden lokakuun lukijakysymyksessä kysytään, monta euroa enemmän neliöltä olisit valmis maksamaan 4. kerroksen asunnosta hissitalossa kuin hissittömässä talossa, jos olisit ostamassa asuntoa? Vastaa kyselyyn 19.10. mennessä.

Kotitalo-lehti 7/2012 ilmestyy 13.11.2012

Lisätiedot

Isännöintiliitto, toimitusjohtaja Tero Heikkilä, puh. 0400 160 342
Kotitalo-lehti, päätoimittaja Marjut Joensuu, puh. 040 500 2828

Kotitalo-lehti on 8 kertaa vuodessa ilmestyvä tuhti tietopaketti taloyhtiön päättäjille. Lehti tarjoaa käytännön eväitä taloyhtiön arjen sujuvuuden, asumisviihtyvyyden ja arvon kehittämiseksi.

www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi
www.isannointiliitto.fi

Julkaistu: 18.10.2012 08:37