Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto eduskunnan valtiovarainvaliokunnan verojaoston kuultavana

Isännöintiliitto eduskunnan valtiovarainvaliokunnan verojaoston kuultavana

Isännöintiliitto oli 17.10. eduskunnan valtiovarainvaliokunnan verojaoston (VeJ) kuultavana hallituksen esityksestä (HE 125/2012) varainsiirtoverolain muuttamiseksi.

Isännöintiliitto huomautti kuulemistilaisuudessa varainsiirtoveron määräytymisajankohdasta, joka on hallituksen esityksessä kaupantekopäivä tai luovutushetki. Taloyhtiössä vastikkeet ja siten myös lainaosuuden korot määräytyvät kuitenkin yleensä kuukauden viimeiseen päivään. Isännöintiliiton mielestä hallituksen esitykseen tulisi täsmentää varainsiirtoveron määräytymishetki siten, että isännöitsijäntodistukseen voidaan merkitä luovutushetken (yleensä kaupantekohetken) kuukauden viimeisen päivän mukainen tilanne.

Lisäksi Isännöintiliitto totesi, että hallituksen esityksen ulkopuolelle olisi syytä jättää hyvin pienet lainaosuudet. Laina voitaisiin jättää kokonaan varainsiirtoveron ulkopuolelle, jos esimerkiksi osakkaan huoneistokohtainen lainaosuus on edellisen tilikauden aikana alle 5000 euroa, eikä tilikauden aikana ole otettu uutta lainaa. Tällöin haitalliset vaikutukset esimerkiksi lainaosuuslaskelmia antamisessa jäisivät huomattavasti pienemmiksi.

Isännöintiliitto antoi valtionvarainvaliokunnan verojaostolle myös kirjallisen lausunnon.

Julkaistu: 23.10.2012 13:12