Etusivu > Ajankohtaista > Pihaparlamentti vastaa 2,7 miljoonan taloyhtiöasukkaan tiedonjanoon

Tiedote 30.11.2012

Pihaparlamentti vastaa 2,7 miljoonan taloyhtiöasukkaan tiedonjanoon

Vuosi sitten Isännöintiliiton lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm oli hukkua taloyhtiöiden lakiasioita koskeviin sähköposteihin. Taloyhtiöissä asuvat suomalaiset kääntyivät Furuhjelmin puoleen, sillä he eivät itse osanneet tulkita taloyhtiön laki- ja järjestysasioita.

Samaan aikaan myös Isännöintiliiton jäsenyritykset viestittivät Isännöintiliitolle, että tiedon tarve taloyhtiöissä oli suuri. Oli selvää, että vaikka tietoa taloyhtiöiden lakiasioista oli tarjolla, oli se liian vaikeassa muodossa, jotta tavalliset suomalaiset voisivat sitä ymmärtää.

Isännöintiliitossa ryhdyttiin miettimään, miten 2,7 miljoonan suomalaisen taloyhtiöasukkaan tiedonjanoa voisi helpottaa. Perusteellisen suunnitteluprosessin tuloksena syntyi taloyhtiöiden hallituksille, osakkaille ja asukkaille suunnattu Pihaparlamentti-blogi. Tällä viikolla Pihaparlamentti täyttää vuoden.

Pihaparlamentti kokoontuu viikoittain pohtimaan taloyhtiöiden laki- ja järjestysasioita ensimmäistä kertaa ymmärrettävästi ja kiinnostavasti. Vuoden aikana Pihaparlamentissa on keskusteltu muun muassa

Blogin kirjoittaja on Isännöintiliiton arvostettu lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm. Furuhjelmilla on yli 10 vuoden kokemus taloyhtiöiden lakiasioista. Hän on suosittu puhuja ja julkaissut lukuisia kiinteistöalan kirjoja.

Pihaparlamentti-blogi

  • Isännöintiliiton julkaisema taloyhtiöiden laki- ja järjestysasioita käsittelevä blogi.
  • Viikoittaisissa kirjoituksissa kerrotaan hauskasti ja ymmärrettävästi mm. yhtiökokouksista, päätöksenteosta, remonteista, vastikkeista ja häiritsevästä elämästä.
  • Kävijöitä vuoden 2012 alusta yli 25 000.
  • Kirjoittaja lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm.
  • Lukijoilta kuultua: "Blogi on aivan erinomainen ja hauskasti ja selkeästi kirjoitettu", "Tämä pihaparlamentti blogi vaikuttaa todella hyvältä, kiitos!", " Oikein käyttökelpoista tietoa. Jaoin meidän taloyhtiön hallituksen jäsenille linkin."

Lisätiedot

Tilläggsinformation även på svenska

Isännöintiliitto, lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm

Isännöintiliiton tehtävä on parantaa isännöinnin tunnettuutta ja arvostusta. Teemme työtä, jonka tavoitteena on, että kotitalon arki sujuu, asumiskustannukset ovat ennakoitavia ja korjaukset suunnitelmallisia.

Isännöintiliitossa on mukana 400 isännöintiyritystä ja 22 yhdistystä. Tämä on yli 2/3 Suomen isännöinnistä ja kattaa 40 000 taloyhtiötä, joissa asuu 1,5 miljoonaa suomalaista.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 30.11.2012 08:43