Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto tarkastusvaliokunnan kuultavana kosteus- ja homeongelmista

Isännöintiliitto tarkastusvaliokunnan kuultavana rakennusten kosteus- ja homeongelmista

Isännöintiliitto oli 27.11. eduskunnan tarkastusvaliokunnan kuultavana tarkastusvaliokunnan tilaamasta rakennusten kosteus- ja homeongelmia koskevasta tutkimuksesta (1/2012).

Tutkimuksen toimenpide-ehdotuksessa esitetään, että kiinteistönomistajien tulisi vuosittain säästää tietty osa rakennuksen hankintahinnasta kunnossapitokustannusten ennakointiin ja muutostöihin. Isännöintiliiton mielestä tämä ei ole perusteltua. Säästövaatimusten sijaan asunto-osakeyhtiön tavoitteellinen johtaminen on avainasemassa siinä, miten suomalaiset asunto-osakeyhtiöt selviävät nykyisistä ja tulevaisuudessa entisestään kasvavista haasteista.

Tutkimuksen toimenpide-ehdotuksessa todetaan myös, että kuntien ja valtion avustustuen pitää kohdentua ennaltaehkäisevään ja ennakoivaan kiinteistönpitoon. Isännöintiliiton katsoo, että avustukset pitää kohdentaa ennen kaikkea asunto-osakeyhtiölle. Tällöin myös isännöinnin rooli korostuu.

Isännöintiliitto antoi asiasta tarkastusvaliokunnalle myös kirjallisen lausunnon. Koko lausunto löytyy jäsensivuilta kohdasta Materiaalit > Viranomaislausunnot.

Julkaistu: 3.12.2012 11:30