Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto muistuttaa: remontti-ilmoitus tehtävä huolella

Tiedote 19.12.2012

Isännöintiliitto muistuttaa: remontti-ilmoitus tehtävä huolella

Osakkaan täytyy ilmoittaa taloyhtiölle remontista aina, kun se voi vaikuttaa talon rakenteisiin tai naapurihuoneistoihin. - Hallitus sopii isännöintiyrityksen kanssa siitä, miten ilmoitukset käsitellään ja paljonko se maksaa, sanoo Isännöintiliito lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm.

Remonttien ilmoittaminen ja valvonta on osakkaiden etu. Kun remontit tehdään kunnolla, ennaltaehkäistään riitoja ja ongelmia.

Remontti-ilmoitus tehdään kirjallisesti isännöintiyritykseen, joka ylläpitää rekisteriä remonteista. Hallitus sopii ilmoitusten hoitamisesta isännöintiyrityksen kanssa.

Hallitus ja isännöinti sopivat, miten osakkaita ohjeistetaan remontti-ilmoituksen tekemisestä. Moni isännöintiyritys on antanut ohjeet esimerkiksi verkkosivuillaan. Jos ilmoitusta joudutaan täydentämään ja asioita selvittelemään, käsittelyaika pitenee ja kulut kasvavat. - Isännöintiyrityksistä on kerrottu, että ilmoitukset ovat vain harvoin niin kattavia, että ne voidaan hyväksyä ilman lisäselvityksiä, Furuhjelm kertoo.

Malttia remontin aloittamiseen

Osakkaalla on usein kiire aloittaa remontti esimerkiksi muuton yhteydessä. - Aamulla jätetty ilmoitus ei tarkoita sitä, että remontin voisi aloittaa ruokatunnilla samana päivänä. Kannattaa varautua siihen, että luvan saaminen kestää kuukauden, loma-aikana kaksi, Furuhjelm sanoo.

Ilmoituksen käsittely vaatii asiantuntemusta. Isännöintiyritys arvioi saamiensa tietojen perusteella, toteutetaanko remontti hyvän rakennustavan mukaisesti.

Näistä remonttitöistä on aina ilmoitettava taloyhtiölle

Lisätiedot

Tilläggsinformation även på svenska

Isännöintiliitto, lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm

Käytännön kokemuksia osaavat kertoa isännöinnin paikalliset asiantuntijat eri puolilla maata: www.isannointiliitto.fi/paikallisetasiantuntijat

Huoneistoremontti-opas

Pihaparlamentti-blogin kirjoitukset huoneistoremonteista

Isännöintiliitto jakaa tietoa isännöinnistä ja taloyhtiöasumisesta.

Isännöintiliitto tarjoaa tiedotusvälineiden käyttöön juttuvinkkejä ja näkökulmia. Julkaisemme isännöintiin ja taloyhtiön arkeen liittyviä selvityksiä ja tutkimuksia, sujuvan arjen oppaita, lehtiä ja blogia.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 19.12.2012 08:16