Etusivu > Ajankohtaista > Vuoden 2013 korjaus-, energia- ja terveyshaitta-avustusten hakuaika alkanut

Vuoden 2013 korjaus-, energia- ja terveyshaitta-avustusten hakuaika alkanut

Vuoden 2013 korjaus-, energia- ja terveyshaitta-avustukset ovat tulleet hakuun. Korjaus- ja energia-avustusten hakuaika päättyy 27.3.2013. Terveyshaittojen poistamista, uusien hissien rakentamista ja liikkumisesteen poistamista koskevien avustusten hakuaika on jatkuva.

Korjaus-, energia- ja terveyshaitta-avustuksia myöntävät osittain kunnat osittain ARA. ARA antaa ohjeet avustusten hakemisesta, myöntämisestä ja maksamisesta sekä valvoo järjestelmän toimintaa kunnissa. Kunnat ilmoittavat hakuajan päätyttyä ARAlle määrärahatarpeensa myöntämiinsä avustuksiin. ARA osoittaa määrärahaosuudet kunnille.

Vuonna 2013 korjaus- ja energia-avustuksia haettaessa noudatetaan yleistä valtakunnallista hakuaikaa, joka päättyy kaikkien avustusmuotojen osalta 27.3.2013. Terveyshaittojen poistamista, uusien hissien rakentamista ja liikkumisesteen poistamista koskevia avustushakemuksia voidaan kuitenkin ottaa vastaan jatkuvasti ja niitä tullaan myöntämään käytettävissä olevien määrärahojen puitteissa.

Kunnilla ei ole mahdollisuutta myöntää avustuksia hakuajan jälkeen hakemuksensa jättäneille hakijoille. Kunta voi kuitenkin jatkuvasti ottaa vastaa hakemuksia ja tarkistaa hakijoiden edellytykset avustuksen saantiin seuraavia hakukierroksia varten.

Hakulomakkeita sekä tarkempia tietoja hakemisesta saa kuntien korjausavustuksia käsitteleviltä viranomaisilta. ARAsta saa lisää tietoja lähinnä ARAn myöntämistä korjausavustuksista. Korjaus-, energia- ja terveyshaitta-avustuksia koskevat lomakkeet löytyvät Lomakkeet-sivun Korjausavustukset-kohdasta.

Ohjeet

Asetusmuutos (8/2013) tuli voimaan 15.1.2013, vahvistettu asetus löytyy http://www.finlex.fi/fi/laki/kokoelma/2013/

Uusituvan energian käyttöönottoon ei vuonna 2013 ole määrärahoja, joten niitä ei avusteta. Muuten avustettavat toimenpiteet ovat samat kuin vuonna 2012.

Lähde: Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA

Julkaistu: 22.1.2013 14:32