Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto tutki: Alle puolet osakkaista ymmärtää, miten taloyhtiö toimii

Tiedote 14.2.2012

Isännöintiliitto tutki: Alle puolet osakkaista ymmärtää, miten taloyhtiö toimii

Isännöintiliitto selvitti taloyhtiöiden hallitusten käsityksiä siitä, kuinka paljon osakkaat tietävät yhtiökokouksesta ja taloyhtiön yleisistä toimintaperiaatteista. - Tulokset asettavat paineita sekä taloyhtiöiden hallituksille että isännöinnille. Tämä ja useat aiemmat tutkimukset osoittavat, että viestintä on jatkuvasti yksi taloyhtiöiden suurimpia kehityshaasteita, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä sanoo.

Valtakunnalliseen Isännöinnin asiakastyytyväisyystutkimukseen vastasi yli 12 000 taloyhtiöiden hallitusten jäsentä. Kyseessä on kattavin koskaan toteutettu isännöintialan asiakastyytyväisyystutkimus. Samalla se on myös kautta aikain laajin taloyhtiöiden hallituspäättäjien mielipiteitä kartoittava tutkimus.

Tutkimukseen vastanneet arvioivat kotitalonsa osakkaiden tietämystä yhtiökokoukseen ja taloyhtiön yleisiin toimintaperiaatteisiin liittyvistä asioista. Hallituksen jäsenet arvioivat osakkaiden tiedontason heikoksi ja pitivät tiedon lisäämistä erittäin tärkeänä.

  • Taloyhtiöiden päättäjistä 4/5 pitää yhtiökokoukseen ja taloyhtiön yleisiin toimintaperiaatteisiin liittyvää viestintää tärkeänä.
  • Taloyhtiöiden hallitusten jäsenet katsovat, että vain 2/5 osakkaista tuntee taloyhtiön päätöksenteon.
  • Alle puolet taloyhtiöiden päättäjistä on sitä mieltä, että osakkaat ovat hyvin selvillä yhtiökokoukseen liittyvistä asioista.

Asunto-osakeyhtiön osakkeet ovat monen suomalaisen suurin omaisuus. - Taloyhtiön hallituksen ja isännöinnin pitää huolehtia, että asukkaat saavat riittävästi tietoa. Tutkimustulokset osoittavat selkeästi, että ongelma on havaittu, mutta siihen ei ole tartuttu, Heikkilä sanoo.

Lisätiedot

Yhteenveto tuloksista (pdf)

Isännöintiliitto, toimitusjohtaja Tero Heikkilä, p. 040 016 0342

Isännöintiliitto, asiantuntija T&K Pekka Harjunkoski, p. 050 599 0079

Isännöintiliitto jakaa tietoa isännöinnistä ja taloyhtiöasumisesta.

Isännöinti pitää huolta 2,7 miljoonan rivi- ja kerrostaloissa asuvan ihmisen kodista. Isännöintipalvelua tuottaa 700 isännöintiyritystä.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 14.2.2013 13:08