Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto tutki: Valtaosa taloyhtiöistä pihtaa väärässä paikassa

Tiedote 27.2.2013

Isännöintiliitto tutki: Valtaosa taloyhtiöistä pihtaa väärässä paikassa

Isännöintiliitto selvitti taloyhtiöpäättäjien käsityksiä siitä, kuinka heidän kotitalojaan kehitetään. Vain neljännes taloyhtiöistä pyrkii määrätietoisesti nostamaan kiinteistön arvoa. - Enemmistö taloyhtiöistä ratkoo ongelmia vasta sitten, kun ne tulevat eteen. Vain murto-osa on asettanut itselleen tulevaisuuden tavoitteita, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä sanoo.

Tuoreen Isännöintiliiton tutkimuksen* mukaan 3/5 taloyhtiöistä pyrkii säilyttämään kiinteistön arvon nykyisellä tasolla. 1/10 taloyhtiöistä ei taas kehitä itseään lainkaan ja tekee vain välttämättömimmät korjaukset ja huollot.

Taloyhtiön strategia ja tavoitteet ovat lähtökohtana taloyhtiön päätöksenteolle ja talouden suunnittelemiselle. Strategia muodostaa suuntaviivat taloyhtiön hallituksen ja yhtiökokouksen päätöksille ja auttaa isännöintiä johtamistyössä. - Suunnitelmallisesti, taloudellisesti ja tehokkaasti toimiva taloyhtiö voi säästää rahaa ja vaikuttaa osakkaiden omaisuuden arvon kehittymiseen, Heikkilä toteaa.

Isännöintiliitto on tuottanut tänään julkaistavan Taloyhtiö-oppaan, joka kertoo osakkaille taloyhtiön strategiasta ja johtamisesta. Lisäksi Isännöintiliitto on ollut mukana tuottamassa Yhteinen tavoite taloyhtiön kehittämiseen - Näin laadimme strategian -esitettä.

Lisätiedot

Isännöintiliitto, toimitusjohtaja Tero Heikkilä, p. 040 016 0342

Käytännön kokemuksia osaavat kertoa isännöinnin paikalliset asiantuntijat eri puolilla maata: www.isannointiliitto.fi/paikallisetasiantuntijat

Taloyhtiö - Tietoa osakkaalle, Isännöintiliitto 2013
www.isannointiliitto.fi/oppaat

Yhteinen tavoite taloyhtiön kehittämiseen - Näin laadimme strategian -esite
www.isannointiliitto.fi/hallitukselle/taloyhtionstrategia

Isännöintiliitto jakaa tietoa isännöinnistä ja taloyhtiöasumisesta.

Isännöinti pitää huolta 2,7 miljoonan rivi- ja kerrostaloissa asuvan ihmisen kodista. Isännöintipalvelua tuottaa 700 isännöintiyritystä.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

* Isännöinnin asiakastyytyväisyystutkimus (tutkimusraportti, pdf)
- Valtakunnallinen tutkimus, vastaajina yli 12 000 taloyhtiöiden hallitusten puheenjohtajaa ja jäsentä.
- Kattavin koskaan toteutettu isännöintialan asiakastyytyväisyystutkimus.
- Laajin taloyhtiöiden hallituspäättäjien mielipiteitä kartoittava tutkimus.

Julkaistu: 27.2.2013 14:19