Etusivu > Ajankohtaista > Hissinhuolto vaativaa työtä

Hissinhuolto vaativaa työtä

Hissien huoltaminen on vaativaa työtä, johon liittyy paljon riskejä. Työskentelyolosuhteissa on usein puutteita. Mikäli työntekijöiden turvallisuus on vaarassa, pitää asia korjata mahdollisimman nopeasti.

Hissien huoltotyöt joudutaan monesti tekemään ahtaassa tilassa. Avoimessa hissikuilussa työskentelevät ovat työkaluineen vaarassa pudota. Muitakin vaaratekijöitä on: Hissi voi lähteä yllättäen liikkeelle, siitä voi saada sähköiskun, hissikoneiston osat alkavat liikkua odottamattomalla tavalla tai hissin käyttäjät toimivat yllättävästi.

Jotta hissit pysyvät turvallisina, ne pitää huoltaa ja tarkastaa säännöllisesti sekä viat korjata. Kun hississä on turvallista työskennellä, voidaan huolto tehdä nopeasti ja esteettömästi. Tämä on myös hissin haltijan etu.

Hissin haltija ei aina välttämättä tiedä puutteita hissin työskentelytilojen turvallisuudessa. Huoltajalla on paras käsitys, ja hänen tulisikin välittää haltijalle tieto puutteista. Haltija voi tilata työturvallisuusriskien arvioinnin hissitarkastuksia tai huoltoa tekeviltä yrityksiltä. Jotta turvallisuuspuutteet saadaan korjattua, tarvitaan yhteistyötä hissihuoltoliikkeiden, tarkastuslaitosten ja hissit omistavien taloyhtiöiden kesken.

Lähde: Tukes

Julkaistu: 11.3.2013 13:42