Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto tutki: Valtaosa tyytyväisiä isännöintipalveluun

Tiedote 19.3.2013

Isännöintiliitto tutki: Valtaosa tyytyväisiä isännöintipalveluun

Isännöintiliitto selvitti taloyhtiöiden hallitusten kokemuksia isännöinnistä. - Isännöintiin ollaan yleisesti ottaen tyytyväisiä. 62 % hallitusten jäsenistä antaa isännöintipalvelulle vähintään hyvän arvosanan, ja enemmistö suosittelisi nykyistä isännöintiyritystään, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä sanoo.

Isännöintiyrityksiä arvostetaan eniten luotettavuudesta ja niiden asiantuntemusta talousasioissa kehutaan erityisesti. Sen sijaan aloitteellisuudessa ja asiakaspalvelussa on vielä kehittämisen varaa. - Isännöinnin on otettava rohkeammin taloyhtiön johtajan rooli. Isännöinnin tehtävänä on huolehtia siitä, että taloyhtiön arki sujuu, asumiskustannukset ovat ennakoitavia ja korjaukset suunnitelmallisia, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä toteaa.

Taloyhtiöiden hallitusten kanssa tehtävää yhteistyötä arvioitaessa isännöinti kerää kiitosta asioiden valmistelussa ja esittelyssä. Asukasviestinnässä menee sitä vastoin huonommin. - Asukkaat janoavat tietoa asumiseen vaikuttavista asioista, mutta he eivät koe saavansa sitä riittävästi. Vastuu toimivasta ja tehokkaasta asukasviestinnästä on paitsi isännöinnin, myös taloyhtiön hallituksen harteilla, Isännöintiliiton kehityspäällikkö Heikki Kauranen painottaa.

Poimintoja tutkimuksesta

  • Puolet taloyhtiöpäättäjistä kokee, ettei asukkaille jaeta riittävästi tietoa.
  • Hallituksen jäsenet, joiden tavoitteena on kehittää taloyhtiötään ja nostaa kiinteistön arvoa, ovat kaikista tyytyväisimpiä isännöintiyritykseensä.
  • 3/5 vastaajista suosittelisi muille nykyistä isännöintiyritystään.

Lisätiedot

Isännöintiliitto, toimitusjohtaja Tero Heikkilä, p. 040 016 0342

Isännöintiliitto, kehityspäällikkö Heikki Kauranen, p. 040 080 5421

Käytännön kokemuksia isännöintityöstä osaavat kertoa isännöinnin paikalliset asiantuntijat eri puolilla maata: www.isannointiliitto.fi/paikallisetasiantuntijat

Isännöinnin asiakastyytyväisyystutkimus, tutkimusraportti (pdf)

  • Valtakunnallinen tutkimus, vastaajina yli 12 000 taloyhtiöiden hallitusten puheenjohtajaa ja jäsentä.
  • Kattavin koskaan toteutettu isännöintialan asiakastyytyväisyystutkimus.
  • Laajin taloyhtiöiden hallituspäättäjien mielipiteitä kartoittava tutkimus.

Isännöintiliitto jakaa tietoa isännöinnistä ja taloyhtiöasumisesta.

Isännöinti pitää huolta 2,7 miljoonan rivi- ja kerrostaloissa asuvan ihmisen kodista. Isännöintipalvelua tuottaa 700 isännöintiyritystä.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 19.3.2013 09:26