Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto: Minustako isännöitsijä?

Tiedote 26.3.2013

Isännöintiliitto: Minustako isännöitsijä?

Yhteishaku ammattikorkeakouluissa ensi syksynä alkaviin koulutuksiin on käynnissä 3.4.2013 saakka. Moni pohtiikin paraikaa ammatinvalintaan ja tulevaisuudensuunnitelmiin liittyviä kysymyksiä. - Lähivuosina isännöintialalle tarvitaan satoja uusia tekijöitä. Talous- tai teknisen alan ammattikorkeakoulututkinto on hyvä lähtökohta alalle, Isännöintiliiton kehityspäällikkö Heikki Kauranen kertoo.

Isännöinti on osaltaan vastuussa asumisen arjen toimivuudesta ja omaisuuden arvosta. Se tekee yhteistyötä taloyhtiön hallituksen, asukkaiden ja palveluntuottajien kanssa. Isännöinti on mukana hallitustyöskentelyssä ja huolehtii kiinteistön arvon kehittymisestä osakkaiden toiveiden mukaisesti.

- Isännöitsijän työ edellyttää tietämystä juridiikasta, taloudesta, kiinteistötekniikasta, asiakaspalvelusta ja viestinnästä. Monessakaan ammatissa työn kirjo ei ole yhtä laaja, Kauranen sanoo.

Millaista isännöitsijän työ oikeasti on?

Kuinka isännöitsijäksi tullaan?

  • Isännöintiliiton verkkosivuille on koottu kattavasti tietoa isännöintialan koulutusmahdollisuuksista. Oman urapolkunsa löytää niin lukiolainen, vastavalmistunut kuin uutta uraa etsiväkin.

Tietoa isännöintialasta

  • Suomessa on 700 isännöintiyritystä. Tyypillisesti isännöintiyrityksessä on 3-5 työntekijää.
  • Isännöintialalla työskentelee 5 000 asiantuntijaa, joista 2 500 tekee isännöitsijän työtä.
  • Isännöinti pitää päivittäin huolta 2,7 miljoonan rivi- tai kerrostalossa asuvan suomalaisen kodista.

Lisätietoa

Isännöintiliitto, kehityspäällikkö Heikki Kauranen, p. 040 080 5421

Käytännön kokemuksia isännöintityöstä osaavat kertoa isännöinnin paikalliset asiantuntijat eri puolilla maata: www.isannointiliitto.fi/paikallisetasiantuntijat

Isännöintiliitto jakaa tietoa isännöinnistä ja taloyhtiöasumisesta.

Isännöinti pitää huolta 2,7 miljoonan rivi- ja kerrostaloissa asuvan ihmisen kodista. Isännöintipalvelua tuottaa 700 isännöintiyritystä.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 26.3.2013 10:02