Etusivu > Ajankohtaista > E-neuvontaa energiasta

E-neuvontaa energiasta

Työ- ja elinkeinoministeriön tuella käynnistynyt kuluttajien energianeuvonta auttaa suomalaisia säästämään energiaa ja vähentämään arjen ilmastovaikutuksia. Uusi eneuvonta.fi-portaali kokoaa yhteen osoitteeseen perusfaktat ja linkkilistaukset energiatehokkaasta asumisesta, rakentamista ja remontoinnista sekä kulkemisen valinnoista. Valtakunnallisesti toimintaa koordinoi Motiva Oy.

Portaalista kuluttaja pääsee helposti oikean tiedon lähteille. Tämä auttaa kuluttajia ottamaan huomioon oman toiminnan ja valintojen vaikutuksia energiankulutukseen sekä tekemään arjessa järkevää energiankäyttöä tukevia ratkaisuja.

Kuluttaja saa opastusta energiankäyttöön myös lähipalveluna 17 alueelliselta energianeuvojalta ja valtakunnallisesta neuvontapuhelimesta. Neuvontaa annetaan rakentamiseen, remontointiin ja lämmitystapavalintoihin, asumisen energiankulutukseen sekä liikkumiseen.

Kotitalouksien ilmastovaikutukset syntyvät valtaosin asumisesta ja lämmityksestä, kulkemisesta ja ruoasta. Nopea ja vaikuttava keino säästää energiaa on vähentää turhaa kulutusta.

Lähde: Motiva
http://www.motiva.fi/ajankohtaista/motivan_tiedotteet/2013//tem_ja_motiva_energianeuvonnalla_kotitalouksien_ilmastovaikutukset_laskuun.5548.news
http://www.motiva.fi/ajankohtaista/motivan_tiedotteet/2013//verkossa_puhelimella_ja_lahipalveluna_energianeuvonta_tavoittaa_suomalaiset.5550.news

Julkaistu: 12.4.2013 13:09