Etusivu > Ajankohtaista > Taloyhtiöasuminen tutuksi yläkoululaisille

Taloyhtiöasuminen tutuksi yläkoululaisille

Omaan kotiin muuttamiseen liittyvät asiat eivät aina ole selviä nuorille. Yläkouluikäisille suunnatun "Mun avain" -hankkeen tarkoituksena on kertoa taloyhtiöasumisen käytänteistä. Hankkeessa pilotoidaan uutta oppimateriaalia kotoa lähtevien nuorten avuksi sekä asumiseen liittyvää opetusta suunnittelevien opettajien tueksi.

Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksesta opettajaksi valmistuvat Mikko Kainulainen ja Tony Sundell testasivat toteuttamaansa materiaalia kaarinalaisen Piispanlähteen koulun yhdeksäsluokkalaisten yhteiskuntaopin tunneilla. Hanketta sponsoroinut kaarinalainen isännöintiyritys Maininki Kiinteistöpalvelut Oy vieraili luokassa ja lahjoitti oppilaille Isännöintiliiton Asuminen taloyhtiössä -oppaan.

Isännöintiliiton opas on tarkoitettu kaikille asunto-osakeyhtiössä jo asuville ja uuteen kotiin muuttaville. Se kertoo yksinkertaisesti ja selkeästi taloyhtiöasumisen käytännöistä ja siitä, mitä tapahtuu, kun muutetaan uuteen vuokra- tai omistusasuntoon.

- Oppaat ovat pieni rahallinen panostus. Se kannattaa ilman muuta, jos ne vähentävät muutamankin ongelman alueen yhtiöissä, Maininki Kiinteistöpalvelut Oy:n toimitusjohtaja Vesa Keskilä sanoo.

9A -luokkalaiset Anna ja Milla olivat tyytyväisiä oppituntiinsa ja kertoivat, että tunnin aikana muun muassa vuokra-asumiseen liittyvät perusasiat tulivat hyvin tutuiksi. Nyt tyttöjen on helpompi lähteä miettimään kotoa muuttamista sitten, kun se tulee ajankohtaiseksi.

Mun avain -hankkeen pilotointi
Kuvassa: Piispanlähteen yläkoulun yhteiskuntaopin aineopettaja Heidi Auremaa, opetusaineiston laatineet Tony Sundell ja Mikko Kainulainen, Maininki Kiinteistöpalvelujen Vesa Keskilä sekä 9A -luokkalaiset Anna ja Milla.
Kuvaaja: Kaisa Leiwo

Lisätiedot:

"Mun avain" -hankkeen verkkosivut

Vesa Keskilän haastattelu aiheesta Kotitalo-lehden tulevassa numerossa 3/2013 (ilmestyy 23.4.)

Isännöintiliiton juuri julkaistu Asuminen taloyhtiössä -opas. Lue lisää oppaista osoitteesta www.isannointiliitto.fi/oppaat

Julkaistu: 17.4.2013 15:11