Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto muistuttaa: Vappujuhlat juhlittava naapuria kunnioittaen

Tiedote 26.4.2013

Isännöintiliitto muistuttaa: Vappujuhlat juhlittava naapuria kunnioittaen

Vappuna kerrostaloissa kaikuu yleensä normaalia enemmän ääniä, kun asukkaat viettävät vappujuhlia. Isännöintiliitto muistuttaa, että vappujuhlat saa järjestää kotona mutta naapuria pitää muistaa myös silloin kunnioittaa. - Juhlien pitäminen kerrostalossa on sallittua, kunhan musiikki ja puheensorina pysyvät kohtuullisella tasolla. Äänentasoa on laskettava yörauhan aikaan eli kymmenen tai yhdentoista jälkeen, Isännöintiliiton lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm huomauttaa.

Muutaman kerran vuodessa asunnossa järjestettävät juhlat kuuluvat normaaliin elämään ja asumiseen. - Jos naapuri siis kerran vuodessa järjestää juhlat, ne eivät ole riittävä peruste asunnon hallintaanottamiselle, Furuhjelm toteaa.

Häiritsevän elämän pitää olla jatkuvaa ja toistuvaa, jotta taloyhtiö voi puuttua siihen.

Ilmoita vappujuhlista naapureille ilmoitustaululla

Taloyhtiössä kaikkien asukkaiden on kuitenkin noudatettava yhteisiä pelisääntöjä. Siksi naapureille on kohteliasta tiedottaa juhlista ja mahdollisista häiritsevistä äänistä naapureille jo etukäteen esimerkiksi ilmoitustaululla.

- Ilmoituksessa voidaan kehottaa naapureita ottamaan jo illan aikana yhteyttä juhlia järjestäneeseen asukkaaseen, mikäli naapurit häiriintyvät juhlinnasta, Furuhjelm täsmentää.

Rappukäytävässä ei myöskään saa metelöidä ja ulko-ovia tai hissin ovea paiskoa. Vappujuhlijoiden on lisäksi huolehdittava, etteivät he sotke serpentiinillä rappukäytävää ja taloyhtiön pihaa.

Lisätiedot

Tilläggsinformation även på svenska

Isännöintiliitto, lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm, marina.furuhjelm@isannointiliitto.fi

Käytännön kokemuksia osaavat kertoa isännöinnin paikalliset asiantuntijat eri puolilla maata, www.isannointiliitto.fi/paikallisetasiantuntijat

Häiritsevästä elämästä Pihaparlamentti-blogissa

Isännöintiliitto jakaa tietoa isännöinnistä ja taloyhtiöasumisesta.

Isännöinti pitää huolta 2,7 miljoonan rivi- ja kerrostaloissa asuvan ihmisen kodista. Isännöintipalvelua tuottaa 700 isännöintiyritystä.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 26.4.2013 08:09