Etusivu > Ajankohtaista > Tukes: Kiuas aiheuttaa vaaratilanteen tai tulipalon yhä useammin

Tukes: Kiuas aiheuttaa vaaratilanteen tai tulipalon yhä useammin

Kiukaista alkunsa saaneet tulipalot ja vaaratilanteet ovat nelinkertaistuneet kahden viime vuoden aikana. Syy huolestuttavaan kehitykseen johtuu saunojien huolimattomasta tavasta käsitellä kiukaita. Tiedot perustuvat Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) tekemään selvitykseen pelastuslaitosten hälytystehtävien syistä.

Selvityksessä käytiin läpi pelastusviranomaisten Pronto-tietokantaan kirjatut rakennuspalon tai -palovaaran aiheuttamat hälytystehtävät ajanjaksolla 3/2012-2/2013. Aiempiin vuosiin verrattuna kiukaista johtuvat vaaratilanteet ja tulipalot lisääntyivät merkittävästi: vuonna 2010 pelastuslaitoksilla oli 35 kiukaasta johtuvaa hälytystehtävää, selvityksen tarkastelujakson aikana jo 156.

Tukes muistuttaa, ettei saunatilassa pidä säilyttää eikä kuivata mitään sinne kuulumatonta. Kerrostaloissa asukkaita ja yhteisten saunojen siivoojia tulee ohjeistaa niin, ettei kiukaan päälle saa laskea tavaroita. Saunatila tulee myös aina tarkistaa ennen kiukaan kytkemistä päälle, etenkin, jos kiuas on kytkettävissä päälle saunatilan ulkopuolelta tai ajastimella.

Lähde: Tukes

Julkaistu: 3.5.2013 15:52