Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto: Näin järjestetään toimivat talkoot

Tiedote 21.5.2013

Isännöintiliitto: Näin järjestetään toimivat talkoot

Keväällä monissa taloyhtiöissä pistetään pystyyn siivoustalkoot. Isännöintiliiton vinkeillä taloyhtiön hallitus järjestää talkoot, jossa työt etenevät sutjakkaasti ja asukkaat viihtyvät.

Näin järjestetään hyvät talkoot taloyhtiössä:

  1. Taloyhtiön hallitus päättää sopivan päivän ja varmistaa samalla, että taloyhtiön talkoovakuutukset ovat kunnossa.
  2. Hallitus sopii isännöinnin kanssa siitä, miten talkoista tiedotetaan asukkaille. Tiedottaminen tulee tehdä hyvissä ajoin.
  3. Talkoita kannattaa suunnitella etukäteen, jotta kaikille on selvää, mitä talkoissa tehdään. Siivotaanko esimerkiksi taloyhtiön piha-aluetta vai maalataanko roskakatos? Talkoihin osallistuminen on aina vapaaehtoista.
  4. Hallituksen on huolehdittava, että välineitä, kuten haravia, kottikärryjä ja lapioita on hankittu riittävästi. Isännöinnin kanssa sovitaan siitä, kuka tilaa tarvikkeet huoltoyrityksestä.
  5. Taloyhtiön hallitus päättää etukäteen, mitä talkoissa tarjotaan ja sopii siitä, kenen vastuulla eväiden hankkiminen on. Talkootiedotteessa voi pyytää asukkaita ilmoittamaan mahdollisista erikoisruokavalioista.
  6. Jos taloyhtiössä on sauna, päivä voidaan päättää yhteissaunalla. Saunavuoro varataan huoltoyritykseltä hyvissä ajoin.

Talkoissa tutustuu naapureihin

Isännöintiliiton julkaiseman Kotitalo-lehden lukijakysymykseen vastanneiden mielestä talkoot ovat ylivoimaisesti taloyhtiön parasta yhteistoimintaa. Talkoissa tutustuu naapureihin, ne yhdistävät asukkaita ja niihin voivat osallistua kaikki ikään tai taitoihin katsomatta.

Siistit ja hyvin hoidetut yhteiset tilat sekä piha-alue lisäävät kodikkuutta ja parantavat kotitalon viihtyisyyttä. Yhdessä tekemällä säästyy myös taloyhtiön rahaa.

Lisätiedot

Lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm, Tilläggsinformation även på svenska

Kotitalo-lehti, päätoimittaja Annukka Lehto, p. 040 537 6018

Kotitalo-lehden 4/2013 lukijakysymys: Talkoot toimivat

Kotitalon video: Pyörävarasto kuntoon: miksi taloyhtiön kannattaa järjestää varastotalkoot?

Asuminen taloyhtiössä - Tietoa ja neuvoja asukkaalle, Isännöintiliitto 2013

Pihaparlamentti-blogi

Kotitalo-lehti on 8 kertaa vuodessa ilmestyvä tuhti tietopaketti taloyhtiön päättäjille. Lehti tarjoaa käytännön eväitä taloyhtiön arjen sujuvuuden, asumisviihtyisyyden ja arvon kehittämiseksi.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 21.5.2013 09:08