Etusivu > Ajankohtaista > Epävarma taloustilanne heijastuu kiinteistömarkkinoille

Epävarma taloustilanne heijastuu kiinteistömarkkinoille

KTI Kiinteistötieto Oy:n Markkinakatsauksen ja RAKLI-KTI Toimitilabarometrikyselyn mukaan kiinteistösijoitusmarkkinoiden alavireinen tunnelma jatkuu. Toimitilabarometriin vastanneista kiinteistömarkkinoiden asiantuntijoista vain alle 30 prosenttia uskoo kotimaisen kysynnän lisääntyvän vuoden sisällä.

Kiinteistökauppojen volyymi pysyttelee matalana jo viidettä vuotta peräkkäin. Vuoden 2013 ensimmäisen neljänneksen kiinteistökauppojen volyymi oli noin 340 miljoonaa euroa. Vaikka vuoden alku on tyypillisesti hiljaista aikaa, kauppoihin odotettiin pientä piikkiä maaliskuisen varainsiirtoveron noston takia. Vuoden alun kaupoista lukumääräisesti suuri osa osuikin helmikuun loppupuolelle, mutta niiden euromääräinen volyymi jäi silti vaatimattomaksi. Kauppojen syntymistä estää tällä hetkellä ennen kaikkea se, että tarjolla on lähinnä kohteita, joille ei löydy kysyntää.

Asiantuntijat ennakoivat myös pääkaupunkiseudun toimitilojen vajaakäytön kasvavan tulevaisuudessa edelleen. Syynä tähän on uusien rakennushankkeiden valmistuminen, jotka tuovat reilut 130 000 uutta toimistoneliötä.

Lähde: RAKLI

Julkaistu: 24.5.2013 14:14