Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto: Viisi vinkkiä kylpyhuoneen siivoukseen

Tiedote 11.6.2013

Isännöintiliitto: Viisi vinkkiä kylpyhuoneen siivoukseen

Kylpyhuoneen ilmanvaihtoventtiilit ja lattiakaivo täytyy puhdistaa riittävän usein. Näin kylpyhuone kuivuu käytön jälkeen nopeasti, eikä viemäri ala haista. - Asukkaan vastuulla on huolehtia itse siitä, että ilmanvaihtoventtiilit ja lattiakaivo puhdistetaan säännöllisesti, Isännöintiliiton lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm sanoo.

Siivotessa asukkaan kannattaa samalla tarkkailla kylpyhuoneen kuntoa, kuten esimerkiksi sitä, että muovimatto ja laatat ovat kiinni alustassaan. - Kun asukas ilmoittaa esimerkiksi vuotavasta hanasta tai tukkeutuneesta viemäristä heti, tieto saadaan ajoissa ja taloyhtiö voi välttyä kalliilta vesivahingolta, Furuhjelm jatkaa.

Puhdista säännöllisesti

1. Pesuhuoneen katto ja lattia sekä seinät. Valitse pesuaine pintamateriaalin mukaisesti ja varo hankaamasta laattojen välisiä saumoja liian kovaa. Muista myös kuivata lattia pesun jälkeen.

2. Käsienpesualtaan roskasihti. Jos allas ei vedä kunnolla, kaada altaaseen viemärinavausainetta. Älä heitä roskia altaaseen, jotta ne eivät tuki viemäriä.

3. Pesukoneen sisällä oleva suodatin eli nukkasihti. Nukkasihti puhdistetaan laitteen käyttöohjeen mukaisesti.

Puhdista vähintään kaksi kertaa vuodessa

4. Lattiakaivo ja sen sisäosat. Irrota lattiakaivon kansi ja puhdista siihen kertynyt lika harjalla. Vedä hajulukko varovasti ulos ja poista kaivosta likakertymät, kuten hiukset. Suihkuta kaivoon lopuksi vettä. Muista laittaa hajulukko tiiviisti takaisin paikalleen. Lattiakaivoon voi hankkia verkon tai suodattimen, jonka avulla hiukset on helppo kerätä pois.

5. Ilmanvaihtoventtiilit. Venttiilit puhdistetaan imuroimalla tai pyyhkimällä. Jos venttiilit saa irti, ne voi myös pestä miedolla pesuaineliuoksella. Kun kierrät venttiilit takaisin paikalleen, varo koskemasta venttiilin keskellä olevan kannen säätöihin.

Lisätiedot

Isännöintiliitto, lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm, Tilläggsinformation även på svenska

Isännöintiliitto, kehityspäällikkö Heikki Kauranen, p. 040 080 5421

Käytännön kokemuksia osaavat kertoa isännöinnin paikalliset asiantuntijat eri puolilla maata: www.isannointiliitto.fi/paikallisetasiantuntijat

Energia ja koti - Ohjeita ja tietoa asukkaalle, Isännöintiliitto 2013

Kunnossapitovastuu - Ohjeita osakkaalle ja vuokralaiselle, Isännöintiliitto 2012

Kotitalo-video: Ilmanvaihtoventtiilin puhdistus - 3 vaihetta

Isännöintiliitto jakaa tietoa isännöinnistä ja taloyhtiöasumisesta.

Isännöinti pitää huolta 2,7 miljoonan rivi- ja kerrostaloissa asuvan ihmisen kodista. Isännöintipalvelua tuottaa 700 isännöintiyritystä.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 11.6.2013 11:03