Etusivu > Ajankohtaista > Verohallinto: Asunto-osakeyhtiöiden tappioiden vähentämiseen tarkempia linjauksia

Verohallinto: Asunto-osakeyhtiöiden tappioiden vähentämiseen tarkempia linjauksia

Verohallinto on voinut poikkeusluvalla myöntää asunto-osakeyhtiöille oikeuden hyödyntää edellisten vuosien tappioita tilanteessa, jossa yli puolet osakkeiden omistuksesta on vaihtunut muuten kuin perinnön tai testamentin vuoksi. Hallinto-oikeuksissa on tämän kevään aikana tehty useita päätöksiä, joissa poikkeusluvan myöntämisen edellytyksiä on tulkittu ankarammin.

Poikkeuslupaa voi edelleen hakea, mutta jatkossa Verohallinto noudattaa poikkeuslupamenettelyssään hallinto-oikeuksien päätösten mukaista ratkaisulinjaa.

Hallinto-oikeuksien päätösten lähtökohtana on ollut, että tappioiden vähentäminen ei ole asunto-osakeyhtiön toiminnan jatkamisen kannalta tarpeen, koska ne eivät yleensä tavoittele toiminnallaan voittoa.

Hallinto-oikeudet ovat perustelleet kielteisiä päätöksiään muun muassa sillä, että asunto-osakeyhtiö on yritysmuotona kulujen hallinnointiyksikkö, jossa yhtiön kiinteistö- ja pääomamenot katetaan osakkailta perittävillä yhtiövastikkeilla eikä yhtiöillä yleensä ole muita tuloja.

Lähde: Verohallinto

Julkaistu: 20.6.2013 14:10