Etusivu > Ajankohtaista > Suoraveloituksen muunnokset aloitettava heti lomien jälkeen

Suoraveloituksen muunnokset aloitettava heti lomien jälkeen

Suomen kuudesta miljoonasta suoraveloitusvaltakirjasta vasta joitakin kymmeniä tuhansia on muunnettu e-laskuiksi ja suoramaksuiksi. Finanssialan Keskusliitto varoittaa, että laskuja voi jäädä maksamatta jos laskuttajat eivät käynnistä muuntoprosessia ajoissa. Muunnolla alkaa olla todellinen kiire, sillä muuntoprosessi vie vähintään kolme kuukautta.

Suoraveloitusjärjestelmän vaihtaminen vaatii laskuttajalta oman laskutuskäytäntönsä harkitsemista kokonaan uudelleen. Ennen muunnon käynnistämistä laskuttajan on päivitettävä laskutusohjelmansa uuteen järjestelmään sopivaksi, sovittava muunnosta ja tarvittaessa myös e-laskupalvelusta oman pankkinsa kanssa sekä lähetettävä päivitetty laskuttajailmoitus omaan pankkiin. Tämän jälkeen muunnosta voi tiedottaa kuluttaja-asiakkaille.

Muuntoprosessi vaatii teknistä osaamista, joten muuntopalvelua myyville ohjelmistotaloille on odotettavissa ruuhkaa syksyllä. Jos kaikki heräävät tilanteeseen vasta lokakuussa, ei muuntoa tarjoavilla yrityksillä välttämättä ole resursseja tarjota pikaista muuntopalvelua kaikille.

Lähde: Finanssialan Keskusliitto

Julkaistu: 26.6.2013 17:17