Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto: Taloyhtiömaailmaan tuotava lisää bisnesajattelua

Tiedote 27.6.2013

Isännöintiliitto: Taloyhtiömaailmaan tuotava lisää bisnesajattelua

Eräässä tamperelaisessa 75 asunnon kerrostalossa kevään yhtiökokoukseen osallistui 12 osakasta. - Jos osakas ei ole paikalla yhtiökokouksessa, hän on tyytyväinen salkunhoitajaansa eli isännöintiin ja luottaa siihen, että omaisuus on hyvässä hoidossa, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä sanoo.

Heikkilän mielestä taloyhtiömaailmaan on tuotava lisää bisnesajattelua. - Jokaisen taloyhtiön tuloskunto tulisi raportoida osakkaille vuosittain. Osakkaille voi esimerkiksi kertoa, millaisia investointeja taloyhtiöön tulee seuraavien vuosien aikana, minkälainen markkina-arvo omilla osakkeilla on ja mitkä ovat toimintamenot suhteessa muihin vastaaviin kiinteistöihin.

Isännöinti huolehtii samaan aikaan useista kiinteistöistä. Hankinnat hoidetaan tavallisesti jokaisessa taloyhtiössä erikseen, vaikka ne olisi järkevää tehdä keskitetysti.

Isännöintitoimialan mielikuvatutkimuksen* mukaan 3/4 asukkaista on hyvin kiinnostunut taloyhtiön asioista. - Isännöinti pärjää erinomaisesti, kun nämä omaisuudestaan kiinnostuneet suomalaiset eivät koe tarpeelliseksi osallistua yhtiökokoukseen ja luottavat varallisuutensa toisten käsiin, Heikkilä sanoo.

- Mielestäni osakkaiden pitääkin voida luottaa siihen, että isännöinti huolehtii osakkaiden omaisuudesta parhaalla mahdollisella tavalla ja käyttää mittakaavaetua kustannustehokkaasti hyödyksi, Heikkilä linjaa.

Lisätiedot

Isännöintiliitto, toimitusjohtaja Tero Heikkilä, p. 040 016 0342

Käytännön kokemuksia osaavat kertoa isännöinnin paikalliset asiantuntijat eri puolilla maata: www.isannointiliitto.fi/paikallisetasiantuntijat

* Isännöintitoimialan mielikuvatutkimus, tutkimusraportti (pdf), 2011
- Valtakunnallinen tutkimus, vastaajina lähes 1 200 kerros- tai rivitaloasukasta.
- Tutkimuksessa kartoitettiin mielipiteitä isännöintitoimialasta.

Isännöintiliitto jakaa tietoa isännöinnistä ja taloyhtiöasumisesta.

Isännöinti pitää huolta 2,7 miljoonan rivi- ja kerrostaloissa asuvan ihmisen kodista. Isännöintipalvelua tuottaa 700 isännöintiyritystä.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 27.6.2013 10:55