Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto: Vesimaksu maksettava myös kesällä

Tiedote 1.7.2013

Isännöintiliitto: Vesimaksu maksettava myös kesällä

Väliaikainen poissaolo vakituisesta asunnosta ei vapauta osakasta vesimaksun maksamisesta.
- Osakkaan on maksettava vesimaksu koko kesän ajan, vaikka hän kävisi vain silloin tällöin kastelemassa kukat vakiasunnossaan, Isännöintiliiton lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm toteaa.

Tilanne on samankaltainen, kun osakas lähtee suorittamaan varusmiespalvelusta kauas kotipaikkakunnaltaan ja pääsee käymään kotonaan vain harvoin. Tällöin taloyhtiön hallituksen on tehtävä linjaratkaisu vastaavien tapausten varalta.

- Lähtökohtana on, että varusmiespalvelu ei ole pysyvä poissaolo, joka oikeuttaisi vesimaksusta vapautumiseen. Yhtiön hallitus voi kuitenkin halutessaan myöntää vapautuksen, Furuhjelm kertoo.

Jos osakas käyttää säännöllisesti kahta asuntoa kahdella eri paikkakunnalla esimerkiksi työssäkäynnin vuoksi, hänen tulee maksaa vesimaksu molemmille taloyhtiöille henkilöluvun mukaan, jos yhtiöjärjestyksessä on määrätty niin.

Lisätiedot

Isännöintiliitto, lakiasiantuntija, OTM Marina Furuhjelm, Tilläggsinformation även på svenska.

Käytännön kokemuksia osaavat kertoa isännöinnin paikalliset asiantuntijat eri puolilla maata: http://www.isannointiliitto.fi/medialle/mediayhteydet/paikallisetasiantuntijat/

Taloyhtiö - Tietoa osakkaalle, Isännöintiliitto 2013

Lue lisää Pihaparlamentti-blogista

Isännöintiliitto jakaa tietoa isännöinnistä ja taloyhtiöasumisesta.

Isännöinti pitää huolta 2,7 miljoonan rivi- ja kerrostaloissa asuvan ihmisen kodista. Isännöintipalvelua tuottaa 700 isännöintiyritystä.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 1.7.2013 08:56