Etusivu > Ajankohtaista > Pro gradu -tutkimus tarjoaa työkaluja isännöitsijöille

Pro gradu -tutkimus tarjoaa työkaluja isännöitsijöille

Mikä merkitys puheella on asiantuntijuuden rakentumisessa? Minkälaiset tilanteet voivat uhata isännöitsijän asiantuntijuutta? Entä kuka asiantuntijuutta voi tukea? Muun muassa näitä kysymyksiä FM Suvi Wulff on pohtinut juuri julkaistussa pro gradu -tutkielmassaan "Haluaako isännöitsijä esitellä assjan?" Isännöitsijän asiantuntijuuden rakentuminen yhtiökokouksessa.

Tutkimuksessaan Wulff havaitsi, että isännöitsijät kohtaavat työssään useita konfliktitilanteita, joiden käsittelyyn heillä ei kuitenkaan välttämättä ole työkaluja.

- Tutkimukseni tarkoituksena oli tarjota konkreettisia vastauksia siihen, miten isännöitsijöiden tulee haastavissa asiakastilanteissa toimia. Ammattimaista ja asiantuntevaa puhetta voi opetella muutaman helpon neuvon avulla, Wulff kertoo.

Isännöitsijä, toimi yhtiökokouksessa näin:

  • Kevennä yhtiökokouksen tunnelmaa käyttämällä välillä rennompaa ja arkisempaa kieltä ammattitermien ja asiantuntijapuheen lisäksi.
  • Kerro avoimesti, jos et tiedä vastausta osakkaan kysymykseen. Avoimuus on hyvää asiakaspalvelua.
  • Älä kuitenkaan pahoittele tietämättömyyttäsi. Pahoitteleminen vaikuttaa siltä, että myönnät tehneesi virheen.
  • Anna aina ratkaisuehdotus. Jos et tiedä, kerro milloin ja miten selvität asian. Siis näin: "En tiedä vastausta kysymykseesi, mutta selvitän sen sinulle ensi viikon maanantaihin mennessä."
  • Käytä tiimipuhetta. Asiantuntijuus pääsee oikeuksiinsa, kun täydennät esimerkiksi yhtiökokouksen puheenjohtajan puheenvuoroa asiantuntijatiedolla.

Suvi Wulffin pro gradu -tutkimus, "Haluaako isännöitsijä esitellä assjan?" Isännöitsijän asiantuntijuuden rakentuminen yhtiökokouksessa, on julkaistu kokonaisuudessaan verkossa.

Tutkimus on lisätty lisäksi Jäsensivuille kohtaan Työkaluja isännöintiyritykselle/isännöitsijälle > Viestintä > Ohjeet ja mallit.

Julkaistu: 6.8.2013 10:05