Etusivu > Ajankohtaista > Isännöintiliitto: Mihin katosivat asumisen taidot?

Tiedote 15.8.2013

Isännöintiliitto: Mihin katosivat asumisen taidot?

Isännöitsijöiden kokemukset osoittavat, että asumisen taidot ovat monilta hukassa. - Useimmille jopa päivänselvistä asioista on tarve viestiä lisää. Tutkimustemme mukaan vain 6 % asukkaista on tyytyväisiä viestintään taloyhtiössään, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä sanoo.

Asumisen taidot ovat perehtymistä taloyhtiön arkeen ja asumiseen liittyviin asioihin. Asukkailla ei ole riittävästi tietoa esimerkiksi vahinkojen ennaltaehkäisystä, kodin remonteista ja taloyhtiön pelisäännöistä.

- Eräskin asukas oli päättänyt rakentaa remontin yhteydessä kotiinsa saunan ilman taloyhtiön lupaa. Asia valkeni vasta, kun asunto tuli myyntiin, OP-Kiinteistökeskus Kainuu Oy:n toimitusjohtaja Olli-Pekka Hyyryläinen kertoo.

Isännöintiliitto on julkaissut Asuminen taloyhtiössä -oppaan kaikille taloyhtiössä jo asuville ja uuteen kotiin muuttaville. Opas kertoo yksinkertaisesti ja selkeästi taloyhtiöasumisen käytännöistä.

- Taloyhtiön hallituksen ja isännöinnin on nyt entistä helpompi viestiä asukkaille taloyhtiöasumisen pelisäännöistä, Heikkilä toteaa.

Lisätiedot

Isännöintiliitto, toimitusjohtaja Tero Heikkilä, p. 040 016 0342

OP-Kiinteistökeskus Kainuu Oy, toimitusjohtaja Olli-Pekka Hyyryläinen, p. 050 527 4370

Lisää tarinoita taloyhtiön arjesta osaavat kertoa isännöinnin paikalliset asiantuntijat eri puolilla maata: www.isannointiliitto.fi/paikallisetasiantuntijat

Asuminen taloyhtiössä -opas, Isännöintiliitto 2013

Isännöintitoimialan mielikuvatutkimus, tutkimusraportti (pdf), 2011
- Valtakunnallinen tutkimus, vastaajina lähes 1 200 kerros- tai rivitaloasukasta.
- Tutkimuksessa kartoitettiin mielipiteitä isännöintitoimialasta.

Isännöintiliitto jakaa tietoa isännöinnistä ja taloyhtiöasumisesta.

Isännöinti pitää huolta 2,7 miljoonan rivi- ja kerrostaloissa asuvan ihmisen kodista. Isännöintipalvelua tuottaa 700 isännöintiyritystä.

www.isannointiliitto.fi
www.kotitalolehti.fi
www.pihaparlamentti.fi

Julkaistu: 15.8.2013 14:41