Etusivu > Ajankohtaista > Ministeri Viitasen lähiökiertue käynnistyi - haussa ideoita lähiöiden kehittämiseen

Ministeri Viitasen lähiökiertue käynnistyi - haussa ideoita lähiöiden kehittämiseen

Asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen on aloittanut viisi paikkakuntaa kattavan lähiökiertueen, jossa kerätään ideoita lähiöiden kehittämiseen asukkailta ja muilta asiantuntijoilta.

Eri paikkakunnilla teemoina ovat muun muassa syrjäytymisen ehkäisy, yhteisöllisyys, monikulttuurisuus, täydennys- ja korjausrakentaminen sekä asuinalueiden viihtyisyyden parantaminen.

Kiertue käynnistyi Kotkan Karhuvuoressa. Kotkasta kiertue jatkuu Lahden Liipolaan, Turun Varissuolle, Vantaan Martinlaaksoon ja Myyrmäkeen sekä Tampereen Tesomaan.

Kiertueen taustalla ovat ministeri Viitasen 27. kesäkuuta esittelemät Viitasen lähiöviitoset eli viisi näkökulmaa lähiöiden kehittämiseen. Lähiöitä tarkastellaan korjaamisen ja rakentamisen, palveluiden, eriytymisen estämisen, turvallisuuden ja tulevaisuudenvisioiden näkökulmasta. Painopisteinä ovat lähiöiden korjaus- ja täydennysrakentaminen, yhteistyön kehittäminen niin ministeriö- kuin kuntatasolla sekä uusien toimintatapojen edistäminen lähiöiden kehittämiseksi ja asukkaiden oman toiminnan helpottamiseksi.

Ministeri Viitasen lähiökiertueen aikataulu:

  • 16.8. Karhuvuori, Kotka
  • 2.9. Liipola, Lahti
  • 6.9. Varissuo, Turku
  • 9.9. Myyrmäki ja Martinlaakso, Vantaa
  • 13.9. Tesoma, Tampere

Lähde: Ympäristöministeriö

Julkaistu: 16.8.2013 12:24