Etusivu > Ajankohtaista > Kotitalon ideakilpailun voitto Tampereelle

Kotitalon ideakilpailun voitto Tampereelle

Asunto-osakeyhtiö Pohtolanrinteen monipuolinen lähestymistapa lajitteluun vakuutti raadin ja toi voiton Kotitalo-lehden Jätekatos siistiksi -ideakilpailussa.

Raadin mielestä Pohtolanrinteen yhteistyö muiden taloyhtiöiden kanssa on kiinnostava ratkaisu lajittelun tehostamiselle. Pohtolanrinteen jätekatoksessa on astiat paperille, keräyskartongille ja -pahville. Sekajäte- ja biojäteastiat puolestaan löytyvät naapuritaloyhtiö Pohtolanrannan puolelta. Raati arvosti myös sitä, että asukkaita on opastettu kuljettamaan lasi, metalli ja muovi sekä kodin elektroniikka kunnallisiin keräyspisteisiin.

Lisäksi raati perusteli voittoa sillä, että aikataulutus on Pohtolanrinteellä hoidettu hyvin. Pohtolanrinne on keväisin yhdessä neljän naapuritaloyhtiön kanssa järjestänyt romulavan ja biojätelavan noin viikoksi taloyhtiöiden pihalle. Tässä yhteydessä on hoidettu myös yhteisten pihojen puutarhojen kunnostukset.

kotitalon jätekilpailun voittaja_pieni.jpg
Kuvassa Raimo Tihveräinen, Pohtolanrinteen hallituksen puheenjohtaja Jaakko Kontula, Pohtolanrannan hallituksen puheenjohtaja Raimo Puranen, Maiju Taskinen, Kirsi-Marja Eloranta, Anne Riihonen ja Milja Riihonen.

Kunniamaininnat Espooseen ja Jyväskylään

Kilpailussa jaettiin myös kaksi kunniamainintaa. Toinen niistä meni espoolaiselle asunto-osakeyhtiö Merenkohinalle, joka on koristellut jätekatoksensa led-valoin. Idea kuulosti raadin mielestä hauskalta ja piristävältä, ja taloyhtiö on panostanut yhteisöllisyyteen.

Toisen kunniamaininnan sai jyväskyläläinen asunto-osakeyhtiö Jyväskylän Säästövuori. Siellä tavaroiden hylkääminen jätekatokseen on saatu hillittyä tuomalla pihalle jätelava kerran vuodessa. Tuomarit pitivät myös siitä, että taloyhtiössä panostetaan tiedottamiseen.

Ideakilpailuun osallistui kaikkiaan 38 taloyhtiötä ympäri Suomen. Tavoitteena oli kerätä hyviä käytäntöjä siitä, miten asuinympäristöstä voi tehdä viihtyisämmän ja miten asukkaita voi aktivoida yhteiseen tekemiseen. Lisäksi kilpailu pyrki nostamaan esille jätteiden lajittelun myönteiset ympäristövaikutukset.

Julkaistu: 11.9.2013 16:27