Etusivu > Ajankohtaista > Ohje vastikesuoritusten kirjanpidollisesta käsittelystä lisätty jäsensivuille

Ohje vastikesuoritusten kirjanpidollisesta käsittelystä lisätty jäsensivuille

Isännöintiliiton verkkosivujen jäsensivuille on lisätty Vastikesuoritusten kirjanpidollinen käsittely -ohje. Ohje on muokattu juridiikan kielestä helpommin luettavaan muotoon.

Ohjeistuksen tarkoituksena on antaa yritysjäsenille ja paikallisyhdistysten henkilöjäsenille sekä asunto-osakeyhtiöiden osakkaille tietoa siitä, miten osakkaiden vastikeosuuksia voisi käsitellä taloyhtiön kirjanpidossa taloyhtiön suurten korjaushankkeiden yhteydessä.

Monissa taloyhtiöissä käytäntönä on, että kaikki osakkaiden maksusuoritukset rahastoidaan eli kirjataan taseessa olevaan rahastoon automaattisesti. Rahastoinnille on kuitenkin yleensä olemassa vaihtoehtoja. Ohjeessa esitetään muutamia esimerkkejä siitä, mitä vaihtoehtoja osakkaiden maksusuoritusten rahastoinnille eri tilanteissa voisi olla.

Ohjeistus on laadittu yhteistyössä Suomen Vuokranantajat ry:n kanssa. Lisäksi verotus- ja tilintarkastusalan ammattilaiset ovat toimineet ohjeen asiantuntijoina.

Ohje löytyy jäsensivuilta kohdasta Työkaluja isännöintiyritykselle/isännöitsijälle > Laki ja järjestys > Ohjeet ja mallit.

Julkaistu: 16.9.2013 10:56