Etusivu > Ajankohtaista > Asuntojen perusparannuksen avustusten haku alkoi

Asuntojen perusparannuksen avustusten haku alkoi

Asuntojen perusparannuksen käynnistysavustusten hakuohje ja lomake on julkaistu Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn sivuilla. Avustusten hakuaika on jatkuva. Avustusta voivat saada asunto-osakeyhtiöt, vuokrataloyhtiöt ja asumisoikeustalot.

Asuntojen perusparantamiseen voidaan vuonna 2013 myöntää määräaikaisia käynnistysavustuksia yhteensä enintään 15 miljoonaa euroa. Avustuksia myönnetään 31.12.2013 asti tai niin kauan kuin määrärahaa riittää. Valtioneuvosto esittää vuoden 2014 talousarviossa vielä 100 miljoonaa euroa asuntojen perusparannukseen.

Avustusta myönnetään 10 % ARAn hyväksymistä kustannuksista. Arvioitujen kustannusten minimiraja on 200 euroa/asuinneliö ja korjauskustannusten on oltava vähintään 150 000 euroa.

Avustusta voidaan myöntää toimenpiteisiin, jotka on aloitettu avustuspäätöksen jälkeen. Aloittamisajankohta ja peruskorjauksen toteuttaminen määritellään urakkasopimuksessa tai muussa vastaavassa sopimuksessa määritellyn aloittamispäivän mukaan.

Avustettavia toimenpiteitä voivat olla ovat muun muassa putkiremontti, ikkunoiden, ulko-ovien ja perustusten uusiminen, yläpohjan ja katon uusiminen, parvekkeiden uusiminen ja ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmän uusiminen.

Avustusta haetaan lomakkeella ARA 83. Hakemus toimitetaan ARAan.

Perusparantamisen käynnistysavustusohje 2013-2014 (pdf, 321 kt)

ARA 83/13 Perusparannuksen käynnistysavustushakemus (doc, 105 kt)

Lue lisää: www.ara.fi/kaynnistysavustus

Lähde: Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA

Julkaistu: 23.9.2013 16:28