Etusivu > Ajankohtaista > Velvollisuus ilmoittaa tietoja rakennusurakoista tulee voimaan 1.7.2014

Velvollisuus ilmoittaa tietoja rakennusurakoista tulee voimaan 1.7.2014

Rakennustyötä tilaavien yritysten ja itsenäisten ammatinharjoittajien on syyskuusta 2014 alkaen ilmoitettava Verohallinnolle työmaakohtaisia tietoja rakennusurakoista ja työntekijöistä. Tiedot on ilmoitettava sähköisesti kuukausittain. Ilmoitusvelvollisuus koskee myös taloyhtiöitä.

Jos taloyhtiöt tilaavat arvonlisäverolaissa tarkoitettua rakentamispalvelua, ne ovat samalla tavalla ilmoitusvelvollisia urakkatiedoista kuin muutkin tilaajat. Tyypillisiä rakentamispalveluja ovat taloyhtiön teettämät putki- ja sähköremontit, vesikaton uusiminen, julkisivuremontit, rakennuksen ulko- ja sisäpuoliset maalaustyöt, piha-alueen ja ajoliuskojen päällystystyöt, hissin huoltotyöt sekä lämmitysjärjestelmän tai ilmanvaihtojärjestelmän säätäminen.

Isännöinti huolehtii ilmoitusvelvollisuudesta

Taloyhtiö ilmoittaa tiedot omista urakoistaan suoraan Verohallinnolle. Käytännössä isännöinti huolehtii ilmoituksen tekemisestä. Rakennustyömaan urakkatietoina annetaan tietoja ilmoittajasta, urakoitsijasta ja urakasta. Annettavat tiedot koskevat työmaalla toimivia urakoitsijoita ja heidän urakoitaan. Tiedot annetaan myös vuokratyönantajista ja heille maksetuista suorituksista.

Päätoteuttaja ilmoittaa työntekijätiedot

Rakennushankkeen päätoteuttaja ilmoittaa työntekijöiden työskentelyajat työmaalla ja sen, kuka on työntekijöiden työnantaja. Taloyhtiön ei tarvitse ilmoittaa työntekijätietoja.

Lähde: Verohallinto

Julkaistu: 17.10.2013 09:08