Etusivu > Ajankohtaista > Asumisen ja isännöinnin asiat tutuiksi lukiolaisille

Asumisen ja isännöinnin asiat tutuiksi lukiolaisille

Isännöitsijä Asko Laukkanen vieraili Mäntyharjun lukion yhteiskuntaopin tunnilla kertomassa nykypäivän asumisesta. - Luennolla keskityttiin nuorille tärkeisiin aiheisiin, kuten vuokra-asumiseen ja taloyhtiön pelisääntöihin, Laukkanen sanoo.

Vierailujen tavoitteena on kannustaa lähitulevaisuudessa omilleen muuttavia nuoria fiksuun asumiskäyttäytymiseen. Isännöitsijöiden työssään kohtaamia tositilanteita Laukkanen käyttää varoittavina esimerkkeinä.

- Kysymyksiä ja keskustelu syntyy, kun asiansa esittää vähän provosoiden. Nuoria kiinnostavat esimerkiksi järjestyssääntöihin, vuokranmaksuun ja vesimaksuihin liittyvät asiat, Laukkanen sanoo.

Laukkanen on luennoinut Mäntyharjun lukion yhteiskuntaopin tunneilla jo yli 20 vuoden ajan joka syksy.
- Yhteiskuntaopin lehtori Jorma Ikonen pyysi minua aikoinaan vierailulle ja yhteistyö on jatkunut siitä lähtien, Laukkanen kertoo.

Tiedon jakaminen kannattaa, koska tulevaisuudessa nuoret ovat isännöinnin asiakkaita. Jos kiinnostus luennointiin herää, kannattaa Laukkasen mielestä ottaa yhteyttä paikallisen koulun yhteiskuntaopin opettajaan tai koulun opinto-ohjaajaan.

Asuminen taloyhtiössä -opas kertoo asumisen pelisäännöistä

Luennon yhteydessä lukiolaisille jaettiin myös Isännöintiliiton Asuminen taloyhtiössä -oppaat. Isännöintiliiton opas on tarkoitettu kaikille taloyhtiössä jo asuville ja uuteen kotiin muuttaville. Se kertoo yksinkertaisesti ja selkeästi taloyhtiöasumisen käytännöistä ja siitä, mitä tapahtuu, kun muutetaan uuteen vuokra- tai omistusasuntoon.

- Ensi vuonna opas on tarkoitus jakaa oppilaille jo etukäteen, jotta se voi toimia keskustelun pohjana, Laukkanen ideoi.

Tutustu Asuminen taloyhtiössä -oppaaseen

Julkaistu: 22.10.2013 07:40